Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Čína varuje před sněhovou bouří, Ledecká a spol. nejely druhý trénink na sjezd

V Jen-čchingu bývá obvykle sucho a azurové nebe. Ne tak v druhou olympijskou neděli. Čínský meteorologický úřad vydal varování před sněhovou bouří. Ve velké části severní Číny je očekáváno silné sněžení, toto varování se týká i metropole Pekingu. Ester Ledecká a další lyžařky kvůli tomu přišly o druhý trénink na sjezd. Počasí nepřeje, v mlze a chumelenici nicméně muži absolvují obří slalom.

Jury ruší druhý trénink sjezdu žen
zdroj: Reuters

Ledecká v sobotním prvním oficiálním tréninku na sjezdovce Rock ve středisku Jen-čching obsadila 11. místo. O den dříve skončila při obhajobě senzačního zlata v super-G pátá, čtyři dny předtím v úterý znovu ovládla paralelní obří slalom na snowboardu.

Další trénink je na programu v pondělí. Teoreticky lyžařky mohly stihnout hned dva, ale nakonec pojedou den před závodem jen jeden. 

Ze stejného důvodu byla odložena také kvalifikace lyžařek ve slopestylu z dneška na pondělí, o medaile se bude nově bojovat o den později. Kvalifikace akrobatických skokanek zatím v dnešním programu od 12:00 SEČ zůstává.

Úřady vydaly modrý stupeň varování před sněhovou bouří, který je nejnižší na čtyřbodové stupnici. V některých oblastech by podle předpovědi měly napadat až čtyři centimetry sněhu a úřady vyzvaly veřejnost, aby omezila zbytné venkovní aktivity.

"Očekává se husté sněžení v částech vnitřního Mongolska, provincií Šan-si, Che-pej, Tchien-ťin, Liao-ning, hlavního města Pekingu a (Ujgurské autonomní oblasti) Sin-ťiangu podél pohoří Ťan-šan," uvedl čínský meteorologický úřad.

Teplota v Pekingu klesla a pekingský meteorologický úřad předpovídá, že rtuť teploměru klesne až k minus šesti stupňům Celsia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články