Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Udělal jsem chybu, která nemusela být. Mám co napravovat, říká Březina

Bez pádu, ale s chybou. Tak absolvoval Michal Březina svůj první olympijský závod týmů. Se svým krátkým programem spokojen příliš nebyl, český tým do druhé části závodu nepostoupí.

Michal Březina
zdroj: Reuters

"Bylo to něco jiného. Ale jsem rád, že jsem si mohl krátký program projet, vyzkoušet si to. A teď vím, co při individuálním závodě nesmím dělat," řekl Březina. Chyby si byl dobře vědom. "Před čtverákem nesmím zpomalovat," přiznal jednatřicetiletý krasobruslař, který přitom dosud čtverné skoky při tréninku v Pekingu zvládal.

"Tohle byl v podstatě první čtverák, který jsem tu za celou dobu proskočil. Určitě mě to trochu mrzí, ale chyba se stane. Bohužel se stala při jízdě, ale naštěstí máme ještě individuální závod, takže mám co napravovat," uvedl Březina. Se svým trenérem Rafaelem Arutjunjanem se shodli, že se jednalo o "stupidní" chybu. "V podstatě chyba, která tam ani nemusela být," řekl.

Týmová soutěž je součástí olympijských her potřetí v historii, Češi v ní startují premiérově. Poprvé totiž mají zastoupení ve všech čtyřech kategoriích. Před závodem to ale speciálně neřešili. Březina si atmosféru pochvaloval. "Všichni si fandíme z jednoho místa, nejsme rozhození po tribunách. Určitě je to něco, co si budu pamatovat. Něco, co jsem na olympiádě ještě nejel. Ještě navíc jsem prý týmový kapitán," pousmál se s tím, že ani pořádně neví, co funkce obnáší. "Asi po závodě musím dávat rozhovory za celý tým," uvedl.

Český tým je průběžně osmý, krátký program čeká ještě v neděli Elišku Březinovou. Mezi postupovou pětici do finálové části, v níž krasobruslaři předvedou své volné jízdy, se ale zřejmě neprobojují. "My jsme nad tím přemýšleli, ale nepostoupili bychom, i kdybychom všichni zajeli čisté programy. Stejně bychom skončili nejspíš šestí nebo sedmí. Týmy, s nimiž bychom mohli závodit, jsou Ukrajina, Německo a Gruzie. Zbytek je pro nás týmově v podstatě neporazitelný," uznal Březina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články