Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sofie je terminátor a Mikaela nejlepší lyžařka na světě, tvrdí Ledecká a chce globus na lyžích

Má tři zlaté medaile. Tu třetí přidala v Pekingu, kde opět potvrdila, že jak na snowboardu, tak na lyžích, patří k úzké světové špičce a nehodlá se ani jednoho vzdát. Ester Ledecká je univerzálka a dělá to, co ji baví, a když už to dělá, tak pořádně. A protože jí jde hlavně o závodění a výsledky, tak ji ani moc nerozhodila omezení, která právě skončené Hry provázela zejména kvůli covidu.

Ve studiu ČT přímo na olympijských hrách odpovídala i na dotaz, jestli sní o křišťálovém glóbu i za lyžařské disciplíny. Přiznala, že ano, a hned dodala, že v hlavě nosí různé šílené nápady.

"To si nikdo ani neumí představit, jaké blbiny v hlavě někdy mám. Ale bylo by pěkné rozšířit sbírku i o ty lyžařské. Myslím, že ve špičce už jsem, ale musím sladit snowboard a lyže. Například loni mi bylo líto, že se to překrývalo a snowboardový závod jsem odjela jen jeden. Bylo mi to líto, protože mě strašně baví oboje. Budu to muset nějak vymyslet," řekla s úsměvem úspěšná zimní obojživelnice.

Jezdí na lyžích stejné značky jako její velké slavné soupeřky Sofia Goggiová a Mikaela Shiffrinová. S oběma hvězdami, které prožily olympiádu rozdílně, si rozumí a uznává je. Ocenila, že si Italka Goggiová jen třiadvacet dnů po zranění při Světovém poháru dojela v Číně pro stříbrnou medaili... "Sofie je terminátor. Nepochybovala jsem, že to zkusí. Je neskutečné, jak rychle se dostala zpátky, k čemuž jí pomohl i náš společný sponzor. Co dokázala, je obrovské," řekla uznale.

Zato americká hvězda Shiffrinová jela na Hrách šest závodů a vrací se bez medaile... "Ona má za sebou tak neskutečnou kariéru, že i kdyby teď už nevyhrála ani jeden závod, což se nestane, tak je pro mě pořád nejlepší lyžařkou na světě," řekla Ledecká s tím, že tohle je zkrátka sport a v tom to tak někdy chodí, i když tohle bylo pro Shiffrinovou smutné.

Nicméně u obou hvězd oceňuje i jiné kvality než ty sportovní. "Jsou to fajn holky. S oběma se dá pobavit, a když potřebuji, tak mi pomůžou. A to je na nich důležitější, než že vyhrávají medaili za medailí. Mikaela je skvělá, i když se jí tady nedařilo, jsem pyšná, že s ní můžu závodit," dodala V Pekingu zlatá v paralelním obřím slalomu na snowboardu, čtvrtá z kombinace na lyžích a pátá v super-G.

Šestadvacetiletá reprezentantka má za sebou už třetí olympijské hry. A tyhle byly hlavně kvůli pandemii plné omezení, ji to ale nerozhodilo. "Ty olympiády jsou vždycky tak specifické, že mi to ani moc rozdílné nepřišlo," vzpomněla si na Hry v Soči a Pchjongčchangu. Protože na olympijských hrách jsou vždycky určitá omezení.

"I předtím jsme byli v nějakých bublinách, omezení tam byla také, ale tady přibyla další. Zpočátku to bylo zvláštní, ale zvykli jsme si – desinfikujeme si ruce, bereme rukavice, každé ráno nám udělají výtěr krku. Asi není úplně správné, že mi to nakonec přijde normální," řekla v klidu s tím, že ji to otravovalo hlavně zpočátku. "Bylo zvláštní muset myslet na tohle všechno navíc. I třeba jídlo bylo jiné než na světáku, chodí to tu prostě jinak. Ale zvykli jsme si na to celý tým. A nezbláznili jsme se z toho," uzavřela rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články