Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková už v Pekingu nepojede. Možnost neexistuje, řekla o závodě s hromadným startem

Rychlobruslařka Martina Sáblíková další start na olympijských hrách v Pekingu nepřidá. Sedminásobná olympijská medailistka, která před týdnem vybojovala bronz na trati 5000 metrů, se mohla představit v sobotním závodě s hromadným startem. Nabídku od organizátorů, aby obsadila jedno z volných míst, ale odmítla.

Martina Sáblíková
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

"Možnost neexistuje," řekla Sáblíková ČTK a MF Dnes. Své místo čtyřiatřicetileté rychlobruslařce předtím nabízela i tréninková parťačka Nikola Zdráhalová, ale také marně.

Neuspěli ani organizátoři. "Řekli mi, že je tam ještě druhé místo (pro Česko), že budou doplňovat startovní listinu do třiceti. Já tady ale nemám věci na masák, což Petr (Novák – trenér) říkal, že by zařídil. Šest let jsem to ale nejela a masák se od té doby nehorázně zvednul. Je to úplně něco jiného, než co jsem jezdila já," podotkla Sáblíková.

Rodačka z Nového Města na Moravě se do kontaktní rychlobruslařské disciplíny zapojila naposledy v prosinci 2015, v minulosti ale vyhrála dva závody Světového poháru. "Netroufám si, aniž bych závod předtím zkusila, do toho na olympiádě jít. Na to prostě nemám," řekla Sáblíková rozhodně. Poukázala i na specializaci závodnic této disciplíny a vybavení. "Mají na to připravené nože, jsou jinak postavené, naohýbané, aby je to udrželo v zatáčce. Není to klasický nůž jako na ostatní tratě," vysvětlila.

Hlavní důvod, proč se nechce Sáblíková do závodu s hromadným startem pouštět, je jeho kontaktní charakter. "Je to rychlejší, dravější a pro mě daleko více kontaktní. Při závodech pozoruju, že se tam pomalu mlátí. Pro mě to není. Už jsem z toho vypadla a ani chvilku jsem neuvažovala, že bych nastoupila," řekla trojnásobná olympijská vítězka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články