Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Klok se zavřel do bubliny a přiznává: Účasti na olympiádě uvěřím, až budu v Číně ve vesnici

Být v nominaci na olympijské hry je jedna věc, pak je ale potřeba ještě projít přísnými kontrolami kvůli koronaviru. Reprezentační obránce Lukáš Klok proto zvolil před blížícími se hrami obezřetný přístup. Po příletu do Česka neodjel z preventivních důvodů za rodinu na sever Moravy, ale zůstal v Praze na hotelu, kde si vytvořil vlastní bublinu. Sám přiznává, že dokud nebude v Pekingu v olympijské vesnici, svému startu pod pěti kruhy nebude věřit.

"Už od minulého pondělí jsem na hotelu v karanténě, nebo určité bublině," řekl Klok. "Snažím se udělat maximum. Samozřejmě, že bych byl rád doma s rodinou, ale omezil jsem kontakt a nejel jsem za nimi. Chci mít čisté svědomí," vysvětlil.

Na ledě dosud trénoval jen s minimem spoluhráčů. Trenér Filip Pešán by měl mít aktuálně k dispozici dvanáct krajánků z KHL, řada z nich ale má, případně měla pozitivní testy na covid. "Začali jsme ve čtyřech-pěti, pak se počet snížil. Já jsem nemoc prodělal v Rusku před příletem (do Čech), takže jsem nebyl dlouho na ledě a byl jsem rád, že nám trenéři umožnili připravovat se v O2 areně. Konečně jsem mohl být na ledě a dostat se zpět do toho," řekl Klok, který odehrál poslední soutěžní zápas 3. ledna.

S ohledem na skutečnost, že byl nemocný na začátku ledna, by teoreticky mohl být klidnější. Neměl by se teď opět nakazit. Odchovanec Vítkovic to ale tak nebere. "Samozřejmě slýchávám, že když to člověk měl, tak už to nemůže dostat znovu. Ale vím, že u nás v Rusku byl kluk dvanáct dní v karanténě, vrátil se s dvěma negativními testy, trénoval pět dní a poté, když nás testovali před odletem k zápasům, tak byl opět pozitivní a šel znovu do karantény. Úplně na to nevěřím, ale šance znovu to dostat je menší," uvedl Klok.

Nervozita mezi hráči je prý ale cítit. "Pořád chodíme na testy. Já, když jsem nemoc prodělal, tak potřebuji pět negativních testů, abych mohl nastoupit do letadla. Což je obrovské množství. Po testech člověk čeká na telefonu a modlí se, ať je výsledek negativní. Je to nervóznější. Říkal jsem, že na sto procent uvěřím, že jsem na olympiádě, až budu v Číně sedět na pokoji v olympijské vesnici. Pak si řeknu, že tam jsem. Do té doby se může stát cokoliv," podotkl.

Šestadvacetiletý bek startoval loni na mistrovství světa a po zrušení účasti hráčů z NHL na olympiádě patřil mezi žhavé adepty nominace. "Šance větší byla, ale že bych si řekl: 'Kluci z NHL nepojedou, tak pojedu na olympiádu', to ne. Věřil jsem, že nějaká šance, i když malá, by byla i v případě, že by kluci z NHL jeli. Měl bych pak šanci jiného srovnání. Teď jsem šťastný, že jsem přesvědčil trenéry a dostal šanci," řekl Klok.

V Pekingu se bude snažit navázat na zatím vydařenou sezonu v KHL. V dresu Něftěchimiku nasbíral ve 44 zápasech 31 kanadských bodů a i díky němu se tým drží ve Východní konferenci na sedmém místě zaručujícím postup do play-off.

"Hrál jsem KHL už za Slovan Bratislava, takže jsme věděl, co od ligy očekávat, když jsem podepisoval smlouvu. Teď je to ruský tým, jiný jazyk a anglicky se tam člověk nedomluví. Ze začátku to bylo obtížné, ale poté jsem se naučil rusky, kluci mě přijali mezi sebe a jsem spokojený. Sezona probíhá dobře, bojujeme o play-off a v klubu panuje spokojenost," dodal Klok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články