Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Závod bobistek vyhrály Němky, Američankám nestačil ani rekord dráhy

Olympijský závod bobistek vyhrály Němky s pilotkou Mariamou Jamankaovou o sedm setin před americkým dvojbobem, který řídila Elana Meyersová-Taylorová. Pro ni to byla třetí olympijská medaile, zlato jí však stále uniká. Třetí skončila dvojnásobná olympijská vítězka Kanaďanka Kaillie Humphriesová. 

Německé bobistky Jamankaová a Buckwitzová jsou olympijskými vítězkami
zdroj: Reuters autor: Arnd Wiegmann

Dvanácté zlato pro Německo v Pchjongčchangu vybojovala bobistka tmavé pleti s gambijskými kořeny, jejímž největším úspěchem bylo dosud čtvrté místo na loňském mistrovství světa. V Koreji předvedla nejrychlejší čas jen ve druhé jízdě, ale se spolujezdkyní Lisou Bukwitzovou měly nejvyrovnanější výkony.

Američanka Meyersová-Taylorová po bronzu z Vancouveru a stříbru ze Soči přidala další stříbrnou medaili. Každou přitom vybojovala s jinou brzdařkou. Tentokrát jí sekundovala Lauren Gibbsová, která do bobu nasedla poprvé teprve před třemi lety.

Americké bobistky Elana Meyersová-Taylorová a Lauren Gibbsová
zdroj: REUTERS autor: Arnd Wiegmann

Američanky měly ve všech jízdách nejrychlejší starty, ve třetí jízdě vytvořily rekord dráhy časem 50,46 sekundy a ztrátu stáhly na čtyři setiny. V poslední jízdě to ale nedokázaly zopakovat a Němky vedení udržely.

Kanadská vítězka Světového poháru Kaillie Humpriesová se po dvou zlatých medailích musela spokojit s bronzem. O lepší výsledek ji připravila první jízda, v níž byla až pátá. Také ona nastoupila s novou brzdařkou, protože Heather Moyseová po druhé zlaté v Soči ukončila kariéru. Loni v prosinci se v 39 letech nechala přemluvit k návratu a v druhém kanadském bobu obsadila šesté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články