Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Už se začne něco dít, těší se Vítková na olympijský sprint

Veronika Vítková je dva dny před olympijským sprintem biatlonistek v dobrém rozpoložení. Nechce se nechat rozhodit ani mrazem s nepříjemným větrem, ani pozdními starty. "Nemůžu říct, že se cítím špatně, ale až závod ukáže," uvedla. Přímý přenos sprintu žen sledujte na ČT sport nebo olympiada2018.ceskatelevize.cz v sobotu od 12:00.

Veronika Vítková na olympiádě v Pchjongčchangu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

V devětadvaceti letech je Vítková na třetí olympiádě, má za sebou osm světových šampionátů a bohaté zkušenosti by mohla využít.

Před čtyřmi lety pomohla Vítková ke stříbru smíšené štafety na Hrách v Soči. Ze stejného závodu má i titul mistryně světa, ale velká individuální medaile jí chybí. Šanci může mít právě hned v sobotu ve sprintu. V této sezoně v něm dojela dvakrát ve Světovém poháru na třetím místě.

"Neberu to, že mi sedí zrovna tenhle závod. Bylo to o tom, že se mi dva sprinty povedly odstřílet čistě, přidala jsem k tomu relativně pěkný běh a byl z toho hezký výsledek. Je jedno, jaký závod to bude," řekla Vítková, kterou v pátek čeká ještě poslední trénink, a nejspíš tak vynechá slavnostní zahájení Her.

Od posledního závodu ve "svěťáku" uplynou už tři týdny. Od té doby biatlonisté ladili formu v kazašském Almaty, a proto je Vítková na start nažhavená. "Jsme dlouho bez závodů, aspoň se bude něco dít," prohlásila.

Těší se i Eva Puskarčíková. Jenže zatímco ostatní členové týmu měli ve čtvrtek volno, sedmadvacetiletá biatlonistka si trénovala střelbu, která ji den předtím příliš nevycházela. "Řekněme, že jsem si to vystřílela... V ne úplně pozitivním smyslu slova. Takže jdu na střelnici spíš za trest," smála se.

Sprint se pojede v dosti chladných podmínkách. "Mráz není sám o sobě tak hrozný, ale ten vítr teplotu ještě snižuje. Ale snažím se tomu nepodléhat a zimu si nepřipouštět. Oblékám se tak, abych se mohla hýbat, problém jsem neměla," řekla Vítková, pro kterou není ideální ani pozdní začátek závodu.

První závodnice vyrazí na 7,5 km dlouhou trať ve 20:15 korejského času. "Snažíme se tomu přizpůsobit, že vstáváme dýl, a celý den si posunout," popsala s tím, že člověk se ostrého startu nesmí bát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články