Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Shiffrinová: Porazila jsem se tu sama

Slalom žen neměl větší favoritku. Nakonec však Mikaela Shiffrinová skončila dokonce bez medaile. Americká hvězda po skončení závodu omluvy nehledala. Přiznala, že v Koreji nepředvedla to, co umí.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: Reuters

Po závodě prohlásila, že za neúspěšnou obhajobu zlata ze Soči může její nejistý výkon a velká nervozita. Na žaludeční problémy a únavu po čtvrtečním triumfu v obřím slalomu se nevymlouvala. "Už mi není zle, řekla bych, že žádný virus nemám," konstatovala s tím, že po prvním kole o nákaze norovirem přemýšlela. "Ale asi jsem si jen hledala omluvu," dodala.

"Jediný, kdo mě může ve slalomu porazit, jsem já sama, a to jsem dneska předvedla," řekla Shiffrinová, jež mohla jako jako první zástupce alpského lyžování v historii obhájit zlato ve slalomu. "Vím, že mám nejlepší slalomové oblouky na světě, ale nepředvedla jsem to ve dvou jízdách, v nichž na tom záleželo," uvedla.

Čtyřnásobná vítězka Světového poháru ve slalomu svým výkonem sebe samu zklamala a překvapila i soupeřky. "Když jsem jela do cíle, myslela jsem si, že je Mikaela určitě v čele, a pak jsem viděla, jak Frida slaví," řekla stříbrná Wendy Holdenerová, jež jako vítězka prvního kola finálové jízdy elitní třicítky uzavírala.

"Dneska tu bylo hodně překvapení. Ale Mikaela jezdí tak dobře, že určitě vyhraje příště," dodala Švýcarka, jež za vítěznou Fridou Hansdotterovou zaostala o pět setin. Bronzová Katharina Gallhuberová ztratila 32 setin, Shiffrinová o dalších osm víc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články