Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Samková: Ramena jsou v pohodě a drží

Eva Samková má za sebou první jízdy na olympijské trati. Vše zatím ideální není, olympijská vítězka ze Soči se trochu hledá. Drží však její problematická ramena, která jí v minulosti dělala problémy.

Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Strach trochu nahání start. Snowboardistky při něm padají do třímetrové jámy a musí z ní vyjet šest metrů vzhůru. "Start je dobrej, jsem s ním docela spokojená. Konstantně jezdím docela dobře," hlásila Samková, která si měla možnost start zkoušet už v Česku na Dolní Moravě. "Stoprocentně to pomohlo. Nakonec je tady trochu jiný, ale pořád je to skok do díry, co absolvovali mnohokrát," řekl trenér Marek Jelínek.

"Doma jsme měli půl metru mezeru a pak byl drop. Tady je to rovnou na hraně, což je jednodušší, protože vidíme rovnou hranu. Dobrý je, že jsem si zvykla na ten pád. Je příjemnější, že sem člověk přijede, nebojí se toho a vyšle to tam a pak už to jenom ladí, než aby si tady říkal: 'Mám to skočit, nemám...'," uvedla Samková.

Úvodní jízda druhého tréninku se jí však příliš nepovedla. "Byla dost marná, ale nějak jsem se do toho dostala. Je ploché světlo a není dobře vidět, takže člověk tam chytal vlastní stabilitu a balanc první dvě jízdy. Ale teď už dobrý," sdělila. 

V samotné trati se cítí dobře a potřebuje doladit pár detailů. Dostat se do lepšího postavení v jedné zatáčce a pozor si dát na první klopenku, kde může docházet ke střetům. "Protože start je fakt širokánskej a pak to do ní přijede. Asi se to tam může zavřít, ale holky nejsou zas tak ostrý," myslí si.

Vypadám jako týpek, ale není tomu tak

Problematická ramena, kvůli kterým v této sezoně i vynechávala závody, má relativně v pořádku. "Jo, jsou v pohodě. Musím zaťukat, mám je zatejpovaný, mám i spravenou ortézu. Zatím to drží," řekla.

Kvalifikace se pojede jenom kvůli nasazení do vyřazovací části. Dobrá pozice bude důležitá, aby si mohla vybírat startovní pozici. "Člověk má lehčí rozjížďku, i když někdy se to může tak pomixovat, že ji třeba nemá lehkou. Já spíš kvalifikaci beru tak, že pokud ji člověk vyhraje, vidí, jak je na tom časově," uvedla. Jedna jízda bude trvat okolo minuty a čtvrt. "To je spíš delší, ale není zase tak náročná," dodala.

Může působit suverénně. Zvládá náročný start, který mají mnohé ze soupeřek problém vyjet. Přesto zůstává Samková uvnitř nejistá. "Možná se to nezdá, ale já si hodně často nevěřím. Vypadám jako hrozný týpek, ale není to tak," řekla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články