Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Rybář a jeho budoucnost u týmu? Uvidíme, řekl po příletu z olympiády

Právě se vrátil spolu se svými svěřenci z dalších úspěšných Her a už osnuje plány na ty další. Šéftrenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář stále nemá jasno o své budoucnosti u týmu. A Gabriela Koukalová? Vrátí-li se někdy, bude to bolet, odhaduje kouč.

Ondřej Rybář s medailisty z Pchjongčchangu
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"V Soči jsem řekl, že bych se měl věnovat rodině, ale měl jsem pocit, že mě tým potřebuje. Teď se uvidí. Do května máme čas to postavit na další sezonu a pak se začne nanovo. A uvidíme, jaká v tom bude moje role. Jestli tam nějaká bude," dodal Rybář.

Zatím také neumí říct, jestli se v příští sezoně vrátí Gabriela Koukalová, která celou tuto sezonu vynechala kvůli zdravotním potížím. "Uvidíme, jestli Gábině zdravotní stav dovolí se vrátit a zda bude chtít. Po dlouhé pauze je totiž velmi těžké se vrátit. Trénink bolí dvojnásobně. A ne každý má vůli tohle podstoupit. Bude muset tři měsíce tvrdě dřít, aby se dostala na nějaký základní bod, odkud může stoupat dál. Zažil jsem to třeba s Jardou Soukupem, kterého jsem musel hecovat, aby bolest překonal. Tam se ukazuje síla osobnosti. Gábina má od nás samozřejmě dveře otevřené," řekl Rybář.

Tři dny odpočinku

Reprezentanti se v nabité sezoně nezastaví. Na odreagování budou mít jen tři dny. Program Světového poháru je neúprosný. "Celý tým dostane teď tři dni zasloužený oddech, aby vstřebali zážitky. Pak už jim to ale zas začne, něco potrénujeme a pátého odlétáme do Kontiolahti. Sám jsem zvědavý, jak první závod po olympiádě zvládneme, protože když si vzpomenu na Soči, tak první závod poté se medailistům nepovedl," uvedl Rybář.

České biatlonisty čekají už jen závody Světového poháru v Kontiolahti a v Oslu. Finále v Ťumeni se rozhodli bojkotovat na protest proti ruskému dopingu. "Pokud chcete věci měnit, tak je to jediné možné gesto. I kdybychom v tom zůstali sami. Zatím to vypadá, že nepojedou i Američané a Kanaďani, ale uvidíme, jak to dopadne. My však chceme své slovo dodržet. Pokud se všichni podřídí davu, tak se nikdy nic nezmění. Já doufám, že alespoň tohle bude impulzem, aby se někdo zamyslel," prohlásil Rybář.

Mrzí ho přístup silných biatlonových reprezentací, které zatím Čechy v bojkotu nepodpořily. "Je to pro mě až zvláštní a někdy obrovské zklamání. S trenéry spolu komunikujeme, chodí a děkují nám, že někdo vystoupil, plácají nás po ramenou, ale nikdo neudělá ten samý krok a nepřidá se. Jde nám všem o jedno, aby doping v Rusku nevrhnul stín na všechny ostatní závodníky, kteří tu tvrdě makají a dělají to čistou formou. Nechceme dopadnout jako jiné sporty," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články