Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Růžička na trase Dubaj-Praha-Pchjongčchang první trénink nestihl

Honičku měl v posledních dvou dnech hokejový útočník Martin Růžička. Když jel v neděli v Dubaji na letiště, kde byl na dovolené, zavolal mu reprezentační trenér Josef Jandač a řekl, že má dorazit do Koreje na olympijské hry. Tam nahradil zraněného Milana Gulaše.

Martin Růžička
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Bylo to hektické. Doma jsem musel nafasovat olympijské věci, sbalit si a v pondělí jsem odletěl," řekl Růžička novinářům.  

Úterní trénink v Kangnungu ale nestihl, do haly dorazil až v jeho průběhu. "To mě mrzí. Přijel jsem těsně poté, co kluci začali, ale půjdu se aspoň vyjezdit na kole. Trošku něco udělat a zregenerovat," řekl dvaatřicetiletý útočník.  

Mistr světa z roku 2010 se tak nakonec přece jen dočká startu na olympijských hrách. Když jej Jandač před měsícem nezařadil do kádru pro Pchjongčchang, byl hodně zklamaný. I když byl náhradníkem.  

"Vypustil jsem to z hlavy, nechtěl jsem se na to upínat, protože nikomu nic nepřeju. Ten telefonát mě překvapil a byl jsem rád," řekl útočník, ale litoval zraněného Gulaše. "Zasloužil si to. Hrál výborně, jsme kamarádi, takže mi ho je líto," řekl třetí nejproduktivnější hráč extraligy.

Český tým vstoupí do turnaje čtvrtečním zápasem s Koreou, ve kterém by Růžička podle předběžných Jandačových plánů ještě neměl hrát. "S trenéry jsem ještě nemluvil. Domluvíme se, co a jak," uvedl rodák z Berouna, který se problémů s aklimatizací nebojí. "Mám zkušenosti z angažmá v Rusku, kde jsme létali sem tam. Snad to nebude trvat dlouho," řekl Růžička s odkazem na dvě sezony, kdy působil v Čeljabinsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články