Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První část hokejistů už míří do Koreje, Jandač a hráči z extraligy letí ve středu

Bez sedmi hráčů extraligy a trenéra Josefa Jandače odletěla hokejová reprezentace za olympijským dobrodružstvím do Koreje. Na dlouhou cestu na zimní hry se spolu s nimi vydali z ruzyňského letiště i snowboardcrossaři.

Roman Červenka a Dominik Kubalík
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Na olympiádu se připravujeme už od léta, a čím víc se to blížilo, tím víc si člověk uvědomuje tu sváteční atmosféru okolo olympiády, když to vnímá v médiích nebo třeba i u přátel, kteří o tom mluví. Strašně moc se na to těším," konstatoval Jandačův asistent Jiří Kalous.  

Trošku ho mrzí jen to, že mužstvo nebude na slavnostním zahájení. "Bude to velká událost, ale my tam jedeme stoprocentně soustředění na hokej, i proto jsem tak nějak smířený s tím, že na slavnostním zahájení nebudu. Počítal jsem, že to tak bude," podotkl Kalous.  

Zbytek týmu, který nastoupil ještě večer k extraligovým duelům a odletí do Koreje spolu s koučem Josefem Jandačem až ve středu. "Malinké napětí tam je, aby nedošlo ke zranění a kluci mohli v pořádku odletět. Jsem ale optimista a věřím, že všechno bude v pořádku," řekl Kalous.  

Je nám líto, video expirovalo.
Do Soulu odletěla část hokejového národního týmu

Hodně natěšený byl i útočník Michal Řepík. "Těším se hodně. Teď už to přešlo do takového toho svrbění, když jsme se sešli všichni na letišti stejně oblečení, jsou tu i jiní sportovci a lidé okolo. Teď už hlavně abychom tam byli a měli za sebou cestu, protože let bude dlouhý. Pak už začneme s tréninkem a budeme vyhlížet začátek turnaje."  

Z aklimatizace obavy nemá. "Doufám, že rychle přivyknu. V sezoně jsem létal v rámci KHL, byli jsme v Šanghaji či Chabarovsku. Asi to bude pár dní trvat. Největší problém bude asi se spánkem, ale doufám, že za dva tři dny budeme srovnaní," věřil Řepík.  

Další útočník Jiří Sekáč také v aklimatizaci nevidí problém a už přemýšlel, jak stráví let. "Předpokládám, že si nejdřív s klukama zahrajeme Xbox nebo něco a pak všichni vytuhneme," konstatoval.  

Už na třetí olympiádu míří útočník Roman Červenka, který hrál ve Vancouveru a před čtyřmi lety i v Soči. "Všichni cítí, že mají šanci uspět. Bude to určitě vyrovnaný a hrozně těžký turnaj, ale já věřím, že se nám povede," prohlásil.  

V Koreji bude poprvé. "Uvidíme, jak to bude vypadat. Věřím, že bude všechno v pořádku po stránce organizace a o celou olympiádu bude zájem. Těším se, zase to pro mě bude něco nového."  Na dlouhý let se moc netěšil. "Bylo by fajn, kdybych to prospal. Mám sebou i nějakou četbu, pak se pokusím usnout. A co čtu? Tak nějak různě, to je tajný," smál se Červenka, spolu s Martinem Eratem jediný člen současného týmu, který má zkušenosti z minulých olympiád.  

Ostatním může vyprávět, jak to funguje v olympijské vesnici. "Myslím, že to je největší kouzlo olympiády, když se tam všichni potkávají. Je tam speciální atmosféra. Na to se moc těším." Vzpomínal, jak ve vesnici potkal slavného hollywoodského svalovce Arnolda Schwarzeneggera. "Bylo to ve Vancouveru v jídelně, ale nevím, co tam dělal, protože to už rozhodně žádný sport nedělal," prohlásil Červenka s úsměvem.  

A těšil se na možnost vidět v akci naživo i další sportovce. "Co si pamatuju, moc času na cokoliv mimo hokej nebylo. Navíc se do Pchjongčchangu dostaneme o něco později, když teď nás čeká několik dní v Soulu. Pak už to půjde rychle. Rád se podívám na cokoliv. Mám rád lyžování, biatlon, rychlobruslení. Kdyby byla šance si vybrat, nejradši bych viděl sporty, kde jsou největší naděje na medaili našich sportovců," uvedl Červenka.  

Zbylá sedmička hrála ještě 48. kolo extraligy a odletí ve středu. Až v Soulu budou s reprezentací poprvé trénovat brankář Patrik Bartošák z Vítkovic, obránce Ondřej Němec s kapitánem Eratem z Komety Brno a další útočníci Milan Gulaš s Tomášem Mertlem z Plzně, Petr Koukal z Hradce Králové a Michal Vondrka z Chomutova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články