Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Proměněný první setbol. Uvidíme, co bude dál, řekl po bronzu kouč Vítek

Bronzový start jaksepatří. Po sprintu, ve kterém skončila Veronika Vítková třetí, nastal čas radovánek. Šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář se s koučem žen Zdeňkem Vítkem navzájem objali a jeden druhého zvedl do výšky. "Líp to začít nemohlo," plácli si na střelnici. Český biatlon tak získal v Pchjongčchangu medaili hned v prvním závodu a napodobil tak Hry v Soči, kde získal ve sprintu bronz Jaroslav Soukup.

Radost Veroniky Vítkové po zisku bronzu ve sprintu
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

"Povedl se první start a proměněný první setbol. Uvidíme, co bude dál," usmál se Vítek. "Teď už budeme moct jet z olympiády s tím, že se povedlo něco, na co může být zase český národ hrdý," dodal Rybář.

Pro Vítkovou je bronz první velkou individuální medailí. Před čtyřmi lety byla členkou stříbrné smíšené štafety v Soči. "Je to krásný, když se to povede i v individuálním závodě. Za tu dřinu, co biatlonu dala, si to zaslouží," řekl Rybář.

Vítková byla letos dvakrát třetí ve sprintech Světového poháru a od příjezdu na olympiádu působí uvolněně. Je usměvavá a pohoda se projevuje na trati i na střelnici. "Od začátku sezony se chytla. Trošku jí rostlo sebevědomí a forma. Určitě si to zaslouží," řekl Vítek, její vzdálený příbuzný. "Verča je v téhle sezoně daleko stabilnější psychicky, je to vidět hlavně na té střelbě," dodal Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
Velký přehled - 10. 2.

V podobném rozpoložení se Vítková nacházela po olympiádě v Soči a skončila čtvrtá ve Světovém poháru. Podle Rybáře se na ní projevuje i pohoda v týmu. "Můj subjektivní pocit je, že zase o něco víc funguje to, že jsme tady jeden tým a věříme si a v tom případě jak trenéři, tak sportovci můžou být trochu uvolněnější. A ona je tu opravdu v dobré náladě, protože za sebou má dobré závody a dělá to radost nám všem, když vidíme, že s tím sportovci dokážou takhle naložit," řekl šéftrenér.

V Soči získali biatlonisté nakonec celkem pět cenných kovů. Letošní sezonu ale bez nemocné Gabriely Koukalové nezačali nejlépe. "Určitě se nám ulevilo. Začátek sezony byl takový rozpačitý, psychicky náročnější, druhý trimestr už byl takový, jaký jsme si představovali, a teď je to výborné," hodnotil Rybář.

Teď čeká Vítkovou stíhací závod, který je na pořadu v pondělí. A česká jednička do něj vyrazí s odstupem jen 1,6 vteřiny za druhou Marte Olsbuovou z Norska. "Bude záležet na podmínkách, ale máme to velmi dobře rozjeté," prohlásil Rybář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články