Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Po tragickém tréninku v kvalifikaci zabral. Musím na tom stavět, ví Koudelka

Po prvním tréninku jeho jméno svítilo až na úplně posledním místě. Když ale Roman Koudelka dopadl po kvalifikačním skoku zpátky na zem, dojížděl už s úsměvem, kterého letos rozdával poskromnu. Českému reprezentantovi se v boji o finále na středním můstku povedl konečně uvolněný skok a nyní doufá, že mu to pomůže i v dalším pokračování na olympiádě.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

V zatím nevydařené zimě bodoval ve Světovém poháru jen dvakrát. Z minulosti vítěz pěti závodů seriálu SP letos dvakrát ani neprošel do závodu. V prvním tréninku na Hrách byl dokonce ze všech nejhorší, ale důležitý skok v kvalifikaci zvládl.

"Jo, jo," říkal si Koudelka po pokusu dlouhém 97,5 metru, který mu vynesl 24. místo. "Před kvalifikací jsem byl docela nervózní, ale nahoře jsem se dokázal nervozity zbavit, takže to bylo docela dobrý. Chci na to navázat v sobotu do závodu."

O skoku řekl, že nebyl úplně špatný. Možná ani nejpovedenější z těch deseti, co v Alpensia Olympic Parku předvedl. "Ale byl nejuvolněnější. To je asi nejpozitivnější. To je základ úspěchu a na tom musím stavět," řekl osmadvacetiletý skokan.

Pořád ale nemůže po očekávání, která měl před sezonou, skákat do oblak. "Není to na to, abych atakoval desítku nebo stupně vítězů, což jsem chtěl," uvedl a dodal: "Ale na tu bídu, kterou letos předvádím, tak si myslím, že to nebylo vůbec špatný."

Kvalifikační pokus na středním olympijském můstku může brát jako dobré znamení. "Doufám, že jo," přikývl skokan, před třemi lety čtvrtý na mistrovství světa na středním můstku. "Už jsem ale dobrých znamení měl letos víc a pořád to nebylo ono. Snad se to zlepší. Důležitý byl postup. Povedlo se to a v sobotu musím bojovat," řekl.

Kvalifikace označil vzhledem k trápení v sezoně za hodně náročné. Nyní přitom vypadlo jen sedm závodníků. "Ale ono se to nezdá. Stačí malý poryv větru nebo něco zkazit a v závodu nejste. Spadl mi obrovský kámen ze srdce," řekl.

Na nájezdové věži, která se tyčí vysoko nad horskou oblastí Her a je jednou z dominant olympiády, je v mrazivém počasí skokanům dost zima. "Strašně tam fouká, takže když dojedeme dolů, tak nám přijede, že je teplo," řekl Koudelka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články