Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Placku už má. A teď? Těším se na pivo, zubila se Samková

Jen pár hodin po finálové jízdě si snowboardcrossařka Eva Samková pověsila na krk bronzovou olympijskou medaili. Před ceremoniálem se stihla jen osprchovat a rychle najíst. V silném větru si užívala atmosféry a dobré nálady. A také se těšila na pivo do Českého domu.

Eva Samková na medailovém ceremoniálu
zdroj: ČTK/AP

Samková se stala třetí českou medailistkou v Pchjongčchangu. Před ní vybojovali v biatlonových sprintech stříbro Michal Krčmář a bronz Veronika Vítková. Právě od Vítkové už Samková věděla, jak bronz vypadá, protože spolu v olympijské vesnici obývají apartmán číslo 305. "Verča po sprintu přišla a hned, podívej, jaká je. Já jí tu moji teďka taky ukážu," plánovala čtyřiadvacetiletá Samková.

Při ceremoniálu měla vítězka ze Soči 2014 rozpuštěné vlasy, s kterými si pohrával vítr. Na stupních vítězů vyskočila, krátce koukla na medaili, usmála se s vyplazeným jazykem a oddechla si. "Dole stál celý tým a je to krásný. A jak jsou Julia i Micky nadšené, tak to přenášejí na mě," připomněla Samková vítěznou Italku Moioliovou a šestnáctiletou Pereiraovou de Sousaovou Mabileauaovou z Francie.

Její nejbližší sledovali závod v přímém přenosu v noci v televizi. "Jsou vzhůru od osmi do osmi," řekla Samková. Domů už volala. "Říkali, že nepůjdou spát, ale máma nevydržela a už usnula. Ségra nešla ani do školy. Užívají si to."

Realizační tým začal oslavovat a Samková se k němu záhy přidá. "Bude to dneska divočina," řekla a zamířila na tradiční "díkůvzdání" medailistů v Českém domě.

Těšila se také na točené pivo. "Jo, já se zahřeju a pak už bude dobře," řekla. Dramatickou finálovou jízdu neviděla a ani zatím nechtěla. "Cítila jsem, že to nebylo nic extra. Podívám se až za týden, abych si nekazila náladu," usmála se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články