Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nejrychlejší kilometr, ale smíšené pocity. Nestačím se divit, jak Jorien jela, řekla Erbanová

V letošní sezoně ještě v závodě na 1000 metrů rychleji nejela, přesto má z výsledku na olympijských hrách Karolína Erbanová smíšené pocity. Se sedmým místem byla spokojená, udivil ji ale výkon vítězné Jorien ter Morsové z Nizozemska, která vytvořila nový olympijský rekord.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/AP/ autor: John Locher

"Momentálně mám trochu smíšené pocity. Je to můj nejrychlejší kilák v sezoně, ale kvalita ženského bruslení je teď ve sprintu tak vysoká, že se nestačím divit, co tady Jorien předvedla," ocenila Erbanová výkon vítězky, která je členkou stejného nizozemského týmu jako ona a je také úspěšnou reprezentantkou na krátké dráze.

"Odjela jsem si to, co jsem chtěla. Prvních 800 metrů jsem jela dobře a s prvním kolem i rozběhem jsem opravdu spokojená. Lépe už to nešlo. V poslední zatáčce mi ale došlo," přiznala pětadvacetiletá rychlobruslařka, která odstartovala nejlépe ze všech startujících a na medailových pozicích byla i v polovině trati.

Erbanová na dráze v Kangnungu zajela svůj výsledkový standard sezony. "Stavím to hodně vysoko, protože Jorien na závodech Světového poháru téměř nestartuje. Jindy zase nepřijedou Japonky. Když se podívám, kdo zůstal za mnou... Nemohu skákat úplně radostí do výšky, ale s jízdou mohu být spokojená," řekla.

Sedmé místo na trati, která pro ni není na olympiádě hlavní, může rodačka z Vrchlabí brát jako dobrou zprávu vzhledem k sobotní pětistovce, na které chce bojovat o medaile.

"Do pětistovky půjdu s trošičku větším sebevědomím, protože level, který jsem v sezoně předváděla, mě nejprve trošičku překvapil, ale poté jsem si na něj zvykla. Bylo tam hodně čtvrtých míst a hlavně jsem se při nich dobře cítila. Našla jsem se tam a budu se na závod těšit," uvedla Erbanová, které patří v průběžném pořadí Světového poháru na této trati třetí místo.

Erbanovou potěšila i podpora českých sportovců, kteří na její závod vyrazili. V hale nechyběla ani řada hokejistů v čele s kapitánem Martinem Eratem. "Korejci a Japonci mají na tribunách nadvládu, ale já je slyšela. Koutkem oka jsem je registrovala. My jsme spolu jeli busem," uvedla. Když hokejisty v autobusu uviděla, překvapilo ji to. "Nejdřív jsem si řekla, jestli si nespletli autobus a nejedou na špatný trénink. Ale jeli sem," pousmála se Erbanová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články