Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maxwell po nominaci na OH vyšiloval. Normálně se takto nechovám, ale…, zářil štěstím

Z extraligy na olympijské hry. V případě českého či slovenského týmu nic překvapivého, u elitních zahraničních celků velká novinka. Do výběru USA se díky absenci hráčů z NHL dostal brankář Mladé Boleslavi Brandon Maxwell, jenž byl z pozvánky naprosto nadšen a podle vlastních slov si splnil velký sen. Chvíli dokonce jásal tak moc, že na to není zvyklý.

Brandon Maxwell
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Šestadvacetiletý gólman si premiérové reprezentační starty připsal v listopadu na Německém poháru a ve čtvrtek se dozvěděl, že pojede i do Pchjongčchangu.

"Přiznávám, že když jsem se to dozvěděl, trochu jsem... No, vyšiloval," řekl Maxwell. "Normálně se takhle rozhodně nechovám, ale tohle byla dost speciální situace," pokračoval šťastný brankář.

V kádru USA vytvoří trojici s Ryanem Zapolskim z Jokeritu Helsinky a Davidem Leggiem z EHC Mnichov. Novinku hned zavolal rodičům do zámoří. "Chtěl jsem, aby to hned věděli. Těžce dřeli, abych mohl hrát hokej, abych se dostal takhle daleko. Dlužím jim za všechno," uvedl Maxwell.

Hned poděkoval i majiteli mladoboleslavského klubu Janu Plachému za možnost hrát v Bruslařském klubu. "Nebýt jeho a tohohle klubu celkově, na olympiádu bych se nedostal. Jsem za to vděčný," řekl.

Maxwell chytá v české nejvyšší soutěži již čtvrtou sezonu, před Mladou Boleslaví oblékal dres Vítkovic a Pardubic. "Především cítím hroznou vděčnost, že můžu jet na olympiádu. Je to sen každého sportovce a pro mě je to teď splněný sen," popsal své pocity.

V současnosti se však ještě maximálně soustředí na extraligu. Mladé Boleslavi se v aktuální sezoně příliš nedaří a před zápasy 39. kola je dvanáctá.

"O olympiádě vím teprve chvilku a vím toho málo. Rozhodně to není něco, na co bych se teď zaměřoval. Soustředím se, my všichni v týmu se soustředíme na to, abychom se zlepšili. V našich hlavách je pouze další zápas," dodal Maxwell. V této sezoně extraligy má z 28 zápasů průměr 2,37 inkasované branky a úspěšnost 92,06 procenta. Dvakrát také udržel čisté konto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články