Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ledecká: Až v den závodu jsem začala jezdit to, na co jsem zvyklá

Ester Ledecké se podařilo na olympiádě získat i druhou zlatou medaili. Přitom se před závodem v paralelním slalomu necítila úplně dobře. Trvalo jí, než se přeorientovala z lyží zpět na snowboard, navíc padala i v trénincích. Až v den závodu do sebe vše zapadlo.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Lee Jin-man

Zatímco v superobřím slalomu vyvolalo její vítězství vlnu senzace, na prkně Ledecká potvrdila roli největší favoritky. Po finálové jízdě se ale na své poměry radovala více než jindy. V cíli vystřelila pravačku do vzduchu, smála se a na stupně vítězů vyskočila.

"Já jsem byla strašně šťastná, že se mi to povedlo," řekla Ledecká. "Už po kvalifikaci jsem byla asi nejvíc dojatá z celého korejského závodu. Měla jsem tu možnost jet tady v obou sportech a pak už jsem si říkala: už si to budeš jenom užívat a jezdit, jak seš zvyklá. A takhle mi to vyšlo," řekla Ledecká.

Přiznala, že jí tentokrát trvalo o něco déle, než se přeorientovala z lyží na prkno. "Sníh je tu trochu jiný, musela jsem fakt se sebou hodně pracovat. Popravdě až v den závodu jsem se cítila jako snowboardistka. Začala jsem jezdit jízdy, na které jsem zvyklá. S takovou sebedůvěrou. Jsem za to hrozně vděčná."

Den před startem měla v tréninku dva pády v šesti jízdách a dvě se jí nepovedly. "Byly tam slzičky, ale asi pomáhají. Člověk asi musí pochybovat, aby se neuspokojil," řekl sjezdařský trenér Ledecké Tomáš Bank. Ledecká se snažila z karambolů podle svých slov poučit. "Nějakým způsobem zjistit, kde byl problém. Abych to příště neudělala," řekla.

V noci prý i špatně spala, ale na trati na sobě nedala znát žádnou nejistotu. "Od kvalifikace jsem měla pocit, že už jsem doma. Že tohle znám. Že konečně nemusím na nic čekat a jen jezdit z kopce dolů a předvádět to, co jsem natrénovala. Cítila jsem se moc dobře. Sebevědomě a moc jsem si to užila," řekla Ledecká.

"Fakt mě bavilo, že jsem mohla závodit v obou sportech, že se mi to povedlo. Brala jsem to jako každý jiný svěťák. A to mi hodně pomohlo," uvedla. Lyže a snowboard hodlá kombinovat i dál. "Dokud mě bude bavit dělat obojí, budu dělat obojí. A takhle se tím, doufám, i dobře živit," prohlásila Ledecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články