Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Finále Big Airu bude bez Češek. Pančochová s Vojáčkovou končí v kvalifikaci

Boj o medaile v Big Airu snowboardistek se uskuteční bez českých závodnic. Jak Šárka Pančochová, tak i Kateřina Vojáčková skončily v kvalifikaci. Pátá žena z prosincového závodu Světového poháru v Mönchengladbachu Pančochová obsadila devatenácté místo, olympijská debutantka Vojáčková byla v Pchjongčchangu poslední šestadvacátá.

Kateřina Vojáčková během soutěže Big Air
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Sedmadvacetiletá Pančochová se v Koreji představila podruhé týden po šestnáctém místě ve slopestylu. Více se jí vydařila první kvalifikační jízda, v níž dostala za čistý skok s nižší obtížností 65,50 bodu a byla šestnáctá. V druhém kole chtěla zaútočit na postupovou dvanáctku, ale upadla a v pořadí si pohoršila.

"V první jízdě jsem dala na jistotu jednu backside sedmičku, ale pak jsme zjistili, že to je potřeba na postup pushnout," řekla Pančochová a po dohodě s koučem Martinem Černíkem ve druhém zkusila trik backside 900. "Škoda, že se mi to nepodařilo odjet, protože bych ve dvanácti byla a finále bude super. Bohužel jsem to neměla úplně natrénované kvůli tomu, že jsem byla zraněná," řekla Pančochová.

Při třetí účasti pod pěti kruhy tak vicemistryně světa ve slopestylu z roku 2011 nevylepšila svůj nejlepší olympijský výsledek, jímž zůstane páté místo ze slopestylu ze Soči. "Máme plány po olympiádě začít zase trénovat. Potřebuju se zlepšit," řekla sedmadvacetiletá Pančochová, jež by teoreticky mohla startovat i za čtyři roky v Pekingu. "Když se budu cítit dobře a budu dobře jezdit, ta proč ne."

Je nám líto, video expirovalo.
Vojáčková: Kdy jindy zariskovat než na olympiádě

Jednadvacetiletá Vojáčková, která se do Pchjongčchangu dostala dodatečně po zranění jedné ze soupeřek, upadla při obou svých pokusech a se ziskem 19 bodů uzavřela startovní pole. "Dělala jsem trik double-back flip. Nemám to na sto procent, naučila jsem se ho nedávno. Bylo pro mě hrozně motivační to skočit, nebo se aspoň o to pokusit. Jsem na sebe hrdá, že jsem do toho vůbec šla," řekla.

Kvalifikaci vyhrála s 98 body mistryně světa Anna Gasserová z Rakouska. "Musím říct, že kvalifikace konečně ukázala holčičí snowboarding v pravém světle, protože to bylo super na dívání. Jsem za to ráda," řekla Pančochová.

Ženy - Big Air (kvalifikace):

1. Gasserová (Rak.) 98,00, 2. Fudžimoriová 94,25, 3. Iwabučiová (obě Jap.) 92,75, ...19. Pančochová 65,50, 26. Vojáčková (obě ČR) 19,00 - nepostoupily.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články