Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ester závodí, i když jede s batohem na oběd, říká o Ledecké trenér Bank

Trenér Ester Ledecké Tomáš Bank byl s výkonem a třiadvacátým místem své svěřenkyně v olympijském obřím slalomu hodně spokojený. "Obří slalom moc nejezdíme, trénujeme ho ale dost. Dostala se do první třicítky, a to je pěkný výsledek," konstatoval bratr známějšího sjezdaře Ondřeje, který loni ukončil kariéru a nyní je také členem sjezdařského týmu kolem lyžařské a snowboardové reprezentantky.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Ledcká startovala v obřím slalomu s vysokým startovním číslem, což ji samozřejmě znevýhodňuje, protože má víc rozježděnou trať. "S vysokým číslem Ester jela, protože má odjeto málo závodů, nemá fisové body, proto jede mezi lyžařkami, které mají horší výkonnost než má ona," vysvětlil Bank.

Jeho svěřenkyně v sezoně odjela zatím dva obří slalomy, ten olympijský byl třetí. "Po dvou závodech, které odjela, tentokrát jela nejlépe," konstatoval kouč, ale hned dodal: "Byly tam rezervy hlavně v prvním kole ve spodní části trati."

Ledecké podle Banka nevadí, že byl závod odložený a kvůli počasí se musela připravovat na jiný termín. "Pro ni je důležité, že mohla jít na kopec a lyžovat. Ona z toho má radost. Když zrušili závod, dali jsme si pár jízd a byla spokojená," vysvětlil, že nadějnou reprezentantku, od níž se v Koreji čeká nejvíc v paralelním obřím slalomu na snowboardu, zkrátka baví lyžování v jakékoliv formě. 

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Ledecké Tomáš Bank čeká v super-G ještě víc

Ke každému závodu prý přistupuje stejně. "K tréninku přistupuje jako k závodu. I když jede s batohem na oběd, tak před hospodou udělá ten cílový ´muf´ s rukou dopředu – závodí pořád. Ať je to Světový pohár nebo okresní přebor. Pořád stejně poctivě," vysvětluje zkušený trenér.

Ledecká většinu závodů dojíždí, ale když se jí to nepodaří, prožívá to těžce. "Je na sebe hodně náročná. I když vypadne třeba na tréninku, tak tam jsou občas i slzičky," vzpomíná Bank. Ten se také musí potýkat s jejím obojživelnictvím. "Je fakt, že se často chytám za hlavu, když přijde ze snowboardu a znovu se objeví ty staré technické, ale postupně je jich míň a míň. Dneska třeba při obřáku tam jen třikrát strčila ten svůj loket."

Obří slalom na lyžích nebyl pro královnu snowboardu hlavní sjezdařskou disciplínou. Tou je v Koreji na lyžích super-G. "Je to Ester nejlepší disciplína  a myslím si, že v něm může být do patnáctého místa," věří lyžařský kouč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články