Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Druhý zápas, další jasné vítězství. Sledge hokejisté si poradili také s Německem

Sledge hokejisté skvěle rozehráli kvalifikační turnaj ve švédském Östersundu o postup na paralympijské hry v Pchjongčchangu. Po úvodní výhře nad Slovenskem v poměru 5:0 si Češi tentokrát poradili také s Německem, které přehráli 5:1. Hattrickem se blýskl Geier, jednou se prosadili Kubeš s Krupičkou. Reprezentanti vedou skupinu se šesti body, v příštím zápase je čeká domácí výběr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sledge hokejisté porazili Němce 5:1 a vedou kvalifikační skupinu

Čeští reprezentanti, posíleni jasným vítězstvím nad Slováky 5:0, vlétli na Německo hned od začátku a v úvodních čtyřech minutách zasadili svému soupeři dvě rychlé gólové rány. Skóre nejprve otevřel ve třetí minutě Kubeš, autor hattricku proti Slovensku. Asistenci si připsal budoucí hrdina zápasu Geier, který ihned přidal druhý gól.

Brzké dvoubrankové vedení Čechy uklidnilo a další podařenou pasáž si připravili na polovinu utkání. V rozmezí 20. a 25. minuty se prosadili znovu Geier a Krupička a rázem byl stav 4:0 pro Česko. Ve třetí třetině pak sice Wedde snížil, ale definitivní tečku za jednoznačným vítězstvím dal třígólový Geier, autor čtyř bodů, kterému krásně nahrál Hábl.

Češi tak vedou skupinu se šesti body společně s Japonskem, Německo je třetí se ztrátou tří bodů. Slováci v dalším utkání porazili Švédy 2:1 v prodloužení a oba týmy si připsaly první body do tabulky, ze které postoupí do Pchjongčchangu první tři mužstva.

Podívejte se na záznam utkání Německo - Česko:

Kvalifikační turnaj ve sledge hokeji v Östersundu (Švédsko) o postup na paralympijské hry:

ČR - Německo 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) Branky ČR: 4., 20. a 41. Geier, 3. Kubeš, 25. Krupička.

Slovensko - Švédsko 2:1 v prodl.

Průběžné pořadí: 1. ČR 2 zápasy/6 bodů, 2. Japonsko 2/6, 3. Německo 3/3, 4. Slovensko 3/2, 5. Švédsko 2/1.

Zdroj
youtube.com, paralympic.org, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články