Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

DEN DESÁTÝ: Skokany čeká soutěž družstev, Pančochová jde do kvalifikace Big Airu

Relativně málo – pouze tři medailové sady získají v pondělí své majitele. Druhou polovinu olympijské soutěže absolvují závodníci na dvojbobech (12:05), rychlobruslaře čeká nejkratší sprint (12:00) a poslední šanci vylepšit bilanci budou mít skokani, kteří se vrhnou do soutěže družstev (13:30). Do kvalifikace v Big Airu půjde Šárka Pančochová (2:00) a krasobruslařský program bude pokračovat krátkými tanci (2:00). Přímé přenosy z Her sledujte na ČT sport a webu olympiada2018.ceskatelevize.cz. Program vysílání najdete zde.

Šárka Pančochová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Skoky na lyžích družstev

Favority skokanské soutěže jsou Norové, kteří na velkém můstku měli všechny čtyři skokany do osmého místa. Soutěž družstev však od jejího zavedení do olympijského programu v roce 1988 nikdy nevyhráli. Silný tým má Německo, které obhajuje zlato ze Soči. Z tehdejšího kvarteta však zůstal jen Andreas Wellinger, který už v Koreji získal zlato a stříbro.

Mezi dvanácti týmy je i česká čtveřice, které se ale zatím na Hrách příliš nedaří. Češi mají zatím na kontě jen dvě 25. místa Romana Koudelky.

Dvojboby muži - 3. a 4. jízda

Na českou medaili to moc nevypadá ani v soutěži dvojbobů. Nejlepší česká posádka Dominik Dvořák s Jakubem Noskem je po dvou kolech na 14. místě, což odpovídá jejich výkonům ve Světovém poháru.

Na zlato mají políčeno Němci, kteří mají po prvním dnu tři posádky do pátého místa. Překvapivě nejhůř z nich je na tom dvojbob pilotovaný čtyřnásobným mistrem světa Francescem Friedrichem. Jeho méně slavný krajan Nico Walther půjde do druhé poloviny s náskokem jedné desetiny sekundy před kanadským vítězem Světového poháru Justinem Krippsem.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosek téměř neslyší, ale o to větší má motivaci

Snowboarding - kvalifikace Big Air žen

Snowboardistka Šárka Pančochová se po šestnáctém místě ve slopestylu představí v kvalifikaci své druhé disciplíny Big Airu, která bude mít v Pchjongčchangu olympijskou premiéru. Při ní snowboardistky předvádějí divácky atraktivní extrémně vysoké skoky." Je to z padesáti procent o mentální stránce a padesát o fyzické. I když jezdíš dobře v tréninku a jsi v největším klidu, pokud v závodě nejsi připraven psychicky, tak to nedáš," vysvětluje Pančochová.

O postup do dvanáctičlenného finále bude mezi 26 závodnicemi bojovat i dodatečně nominovaná Kateřina Vojáčková. Největší favoritkou je mistryně světa a dvojnásobná vítězka Světového poháru Rakušanka Anna Gasserová.

Rychlobruslení - 500 m mužů

Nizozemští rychlobruslaři obsadili na pětistovce v Soči kompletně stupně vítězů a v pondělí by si to v Kangnungu rádi zopakovali. Na start se postaví v podobném složení jako před čtyřmi lety - chybí jen vítěz, jeden z dvojčat Mulderových Michel neuspěl v přetěžké nizozemské kvalifikaci.

Taneční páry - krátké tance  

Krasobruslařská soutěž tanečních párů bude soubojem olympijských vítězů z Vancouveru Tessy Virtueové a Scotta Moira z Kanady s francouzskými dvojnásobnými mistry světa Gabriellou Papadakisovou a Guillaumem Cizeronem. V této sezoně mají zatím mírně navrch mladí Francouzi, kteří vyhráli i jediný přímý souboj ve finále Grand Prix.

Cortney Mansourová s Michalem Češkou chtějí napravit nevydařené mistrovství Evropy, kde nepostoupili do volných tanců. Na led vyjedou hned jako první z 24 dvojic. Pro čtyři z nich soutěž po krátkém tanci skončí. 

Pondělní program na zimních olympijských hrách:

   2:00 snowboarding - kvalifikace Big Air žen (Pančochová, Vojáčková),

   2:00 taneční páry - krátké tance (Mansourová, Češka),

   12:00 rychlobruslení - 500 m mužů,

   12:05 dvojboby muži - 3. a 4. jízda (Dvořák, Nosek; Vrba, Havlín),

   13:30 skoky na lyžích družstev (ČR). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články