Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Čeští sledge hokejisté ovládli kvalifikační turnaj na paralympiádu bez zaváhání

S vědomím jistého postupu na paralympijské hry nastoupili sledge hokejisté k zápasu o celkové vítězství na kvalifikačním turnaji ve švédském Östersundu proti neporaženému Japonsku. Těsný zápas rozhodla jediná trefa, kterou obstaral ve 27. minutě Geier. Po výhře 1:0 tak Češi ovládli kvalifikaci s plným počtem bodů a postoupili z prvního místa, do Pchjongčchangu se ze skupiny dostali ještě Japonci a Švédové. Hostitelům pomohla závěrečná výhra nad Německem 4:1.

Češi si na turnaji nejprve poradili se Slovenskem 5:0, poté porazili podobně vysokým rozdílem také Německo (5:1) a v klíčovém duelu přehráli domácí Švédsko 4:3. Střeleckou tabulku týmu ovládl Kubeš s pěti vstřelenými góly, Geier se trefil celkově čtyřikrát. Na paralympijských hrách v Pchjongčchangu se představí kromě České republiky, Japonska, Švédska a pořádající Koreje také Kanada, Spojené státy americké, Itálie a Norsko.

Kvalifikační turnaj ve sledge hokeji v Östersundu (Švédsko) o postup na paralympijské hry:

ČR - Japonsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) Branka: 29. Geier.

Švédsko - Německo 4:1

Konečné pořadí: 1. ČR 4 zápasy/12 bodů, 2. Japonsko 4/9, 3. Švédsko 4/4, 4. Německo 4/3, 5. Slovensko 4/2. První tři týmy postoupily na paralympijské hry.

Zdroj
paralympic.org, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články