Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Češi trénovali na čtvrtfinále, Nakládal s Poláškem rozbili plexisklo

Den odpočinku na nabrání sil českým hokejistům prospěl. Na tréninku, který byl přípravou na čtvrtfinálový duel proti USA, se objevil kompletní tým a dvěma hráčům se podařilo rozbít plexisklo za brankou. Autory tvrdých ran byli obránci Jakub Nakládal a Adam Polášek.

Čeští hokejisté
zdroj: Reuters autor: DAVID CERNY

Nejprve rozbil plexisklo za brankou Nakládal, o několik minut později i Polášek. Stihl to ještě dříve, než pracovníci v tréninkové hale dokázali první tabuli vyměnit. "Je vidět, že spolu hrajeme v jedné obraně a že si rozumíme," smál se Polášek. "Jako vejce vejci," řekl.

"Že máme dost energie? Hlavně abychom měli nějakou ve středu. Dnes to nehraje roli," pousmál se útočník Michal Birner a poukázal na blížící se čtvrtfinálový zápas proti týmu USA. "Myslím, že už bylo načaté. Nemyslím si, že má někdo takovou ránu. I když Kuba možná jo," řekl forvard Roman Červenka.

S nadhledem bral situace z konce tréninku i kouč Josef Jandač. "Vyhodit sem tam puk z obranného pásma přes plexisklo není na škodu, v tom útočném by ale bylo dobré trefovat bránu," podotkl Jandač.

"Všechno by bylo těžký, ale co si budeme povídat, oblíbený soupeř to není. Ale každý zápas je jiný. Máme dost kvalitní tým na to, abychom je porazili. Není potřeba z toho mít strach, samozřejmě nás ale nečeká nic lehkého," řekl Červenka tréninku národního týmu, který se konal souběžně s osmifinálovým zápasem USA - Slovensko (5:1).

I když se české i americké výběry mění, Červenka jako jediný zasáhl do všech vzájemných soubojů v posledních letech. "Jejich styl hokeje je pro nás náročný. Ale ve čtvrtfinále není lehkého soupeře. Kdyby to byli Slováci, nebylo by to o moc lehčí. Těžký zápas, musíme se připravit. Není důvod se bát, věřím, že je můžeme porazit. A taky věřím, že je porazíme," řekl.

Češi na olympiádě v Pchjongčchangu vyhráli všechny zápasy základní skupiny a postoupili přímo do čtvrtfinále. Američané v první části turnaje prohráli se Slovinskem i s ruskými hokejisty a porazili Slovensko, se kterým se následně utkali i v osmifinále a opět uspěli.

"Můžeme se odpíchnout z posledních zápasů. I toho úplně posledního. Bylo to snad dobře odehraný. Hlavně ten konec. Věřím, že do toho takhle nastoupíme," poukázal Červenka na nedělní výhru 4:1 nad Švýcarskem. "Ale Američané mají mladý tým, živý. Hrají agresivní rychlý hokej, nesmíme být pozadu. Bude to hodně o pohybu," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články