Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Březina: Věděl jsem, že to bude dobré, když nepojedu jako blázen

Byl nervózní a nemohl se uklidnit. Po rozhovoru se svým arménským trenérem Rafaelem Arutjunjanem ale na ledě zajel jeden z nejlepších krátkých programů svého života. Před volnými jízdami drží devátou příčku.

Michal Březina
zdroj: ČTK/AP autor: David J. Phillip

"Věděl jsem, že když pojedu normálně, a ne jako blázen, že zajedu. To byl můj hlavní cíl, uklidnit se, což nebylo úplně nejlehčí po rozjížďce. Tam to bylo takové rozházené. Rafael si mě zavolal a postavil mě do latě. A šlo to," řekl Březina po své jízdě. "Řekl mi, ať neblázním a jedu. Tak jsem jel," pousmál se.

V nejdůležitější moment sezony předvedl svůj nejlepší krátký program. Hned na úvod zvládl kombinaci čtverného salchowa s dvojitým toeloopem a tím se uklidnil. "Zbytek jsem pak odjel jednodušeji, bez napětí. Jel jsem tak, jak jsem byl zvyklý, když jsem byl mladší," uvedl nejzkušenější český krasobruslař.

Bezprostředně po dojetí jízdy byla v jeho obličeji vidět radost a velká úleva. "Byl jsem hlavně strašně rád, že jsem zajel druhý nejlepší krátký program v životě právě na olympiádě," řekl. "Radost jsem měl i z toho, že jsem konečně zajel to, co normálně trénuju každý den. To vás uklidní, dá vám to radost, že se všichni mohou podívat, jak vlastně trénuji," vysvětlil. 

Dodatečně mu udělala radost i skutečnost, že se probojoval do předposlední šestičlenné skupiny, která pojede v sobotu volné jízdy. Na to si však musel počkat, po něm se představilo ještě 17 krasobruslařů. Březina věří, že i druhá jízda v Kangnungu se mu vydaří.

"Pojedu plnou jízdu z tréninku. Není nad čím se rozhodovat. Pokusím se o dva čtveráky. Ano, pokud by umístění bylo hodně dobré, mohu se rozhodnout, že pojedu jistější a čistou jízdu. Ale tady není co ztratit. Dám do toho všechno a budu se snažit ukázat vše, co jsem natrénoval," sliboval.

Průběžné pořadí je však hodně vyrovnané. "Beru to jako na první olympiádě. Chci zajet úplně nejlépe, aby si to lidé užili. Je jedno, kde budu. Chci vědět, že jsem odvedl to nejlepší, co umím. Výsledek přijde. Když zajedu, co umím, tak se výsledek dostaví. Pro mě je důležité, abych byl spokojený," dodal Březina.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články