Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Z chudinské čtvrti k bytu a pizze zdarma do konce života. Yulo se vrátil na Filipíny jako hrdina

Tomu se říká královský návrat. Dvojnásobný olympijský šampion ve sportovní gymnastice Carlos Yulo obdržel po příletu do Manily dary za více než milion dolarů (přes 23 milionů korun).

Carlos Yulo
zdroj: REUTERS autor: Amanda Perobelli

Od vlády, bohatých podnikatelů a velkých firem obdržel byt a rekreační dům, navíc mu řada provozovatelů do konce života věnovala zdarma pizzu, zmrzlinu a bufetové obědy a večeře. Legendární filipínský boxer a později senátor Manny Pacquiao slíbil gymnastovi blíže nespecifikovanou finanční odměnu, uvedla agentura AP.

Yulo v Paříži vyhrál prostná a přeskok a postaral se o největší olympijský úspěch pro Filipíny v historii. "Filipínci po celém světě se spojili a fandili vám. Slova nemohou vyjádřit, jak hrdí na vás jsme. Získal jste zlato pro Filipíny. A ne jednou, ale dvakrát," uvedl prezident Ferdinand Marcos.

Vedle Yula získaly Filipíny v Paříži ještě dvě bronzové medaile zásluhou boxerek Airy Villegasové a Nesthy Peteciové. Ve středu bude v ulicích Manily přehlídka úspěšných olympioniků, na které se očekávají tisíce lidí. Yulo by měl projít nedaleko chudinské čtvrti, kde v sedmi letech se sportovní gymnastikou začínal.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Chalífová i Djokovič se dočkali vřelého přivítání ve svých zemích
Dostupnost videa skončí: 16.08.2024 20:18
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články