Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Windsurfařky včetně Švíkové pojedou kvůli slabému větru o medaile až v sobotu

Plánované páteční medailové jízdy windsurfařek v olympijské regatě za účasti Kateřiny Švíkové byly kvůli slabému větru v Marseille přesunuty na sobotu. Původně měly čtvrtfinálové jízdy odstartovat ve 14:00, organizátoři je však postupně posouvali na pozdější hodinu a nakonec je zrušili.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Švíková: Mým cílem bylo dostat se do desítky. Pro zemi bez moře je to úspěch
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 03:01

Třiadvacetiletá Švíková postoupila ve čtvrtek do medailových bojů pro deset nejlepších ve třídě iQFoil z pátého místa po 14 rozjížďkách. Rovnou do finále jde z prvního místa Britka Emma Wilsonová, do semifinále byly nasazeny druhá Šaron Kantorová z Izraele a třetí Italka Marta Magettiová. Zbylých šest windsurfařek včetně Švíkové začne ve čtvrtfinále.

Před ukončením pátečního programu se stihly odjet dvě medailové jízdy odložené ze čtvrtka. Olympijskými vítězi ve třídě 49er se stali Španělé Diego Botín a Florián Trittel, kteří vyhráli před Novým Zélandem a USA. V ženské kategorii 49erFX triumfovaly Odile van Aanholtová a Annette Duetzová z Nizozemska před Švédskem a domácí Francií.

Van Aanholtová a Duetzová vyhrály navzdory chybě v závěrečné medailové jízdě, v níž téměř neustále vedly. Jízdu však omylem ukončily několik set metrů před cílem a dojely třetí. Zlato uhájily těsně o dva body před švédskou dvojicí Vilma Bobecková, Rebecca Netzlerová.

V této kategorii v Marseille soutěžily také české reprezentantky Zosia Burska a Sára Tkadlecová, jež obsadily 19. místo a do medailové jízdy nepostoupily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články