Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Výsledek je spravedlivý. Naši budoucnost budeme řešit po ME, shodli se Perušič se Schweinerem

Krutý konec v osmifinále. Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem na zlaté mistrovství světa dalším pronikavým úspěchem nenavážou. Nizozemci Stefan Boermans a Yorick de Groot byli lepší, uznali Češi. Z obou bylo cítit velké zklamání, výsledek označili za spravedlivý. Po většinu zápasu marně hledali cestu, jak soupeře rozhodit. Co dál? Zásadní rozhodnutí o své budoucnosti ještě činit nechtějí, teď se plně soustředí na evropský šampionát.

Ondřej Perušič a David Schweiner prohráli na olympijských hrách v osmifinále
zdroj: Reuters autor: Louisa Gouliamaki

Olympijský turnaj v plážovém volejbale se vine jako červená nit téměř celým programem. Zápasy nejdou v rychlém sledu, ale pak přijde den D a vyřazovací část buď, anebo.

Perušič se Schweinerem postupovali do play-off z druhého místa ve skupině a přišel rázný konec. "Ten turnaj se táhne dlouho a play-off je nekompromisní a kruté."

Výhled na Eiffelovu věž z písečného kurtu už si neužijí. "Strašně mě mrzí, že jsme českým divákům nedopřáli nějakou větší radost a že jsme nepostoupili do čtvrtfinále," podotkl zklamaný Perušič. "Zejména proto, že si myslím, že jsme poslední roky do té nejlepší osmičky na světě patřili a tady jsme to chtěli dokázat," dodal světový šampion.

Češi na úvod turnaje zaznamenali dvě vítězství, ale pak se začal lámat chleba. "Je potřeba vnímat ten výsledek jako spravedlivý," připustil Perušič.

Na závěr skupiny podlehli Češi Brazilcům Evandrovi s Arthurem a nestačili ani na nevyzpytatelné Nizozemce.

"Hráli jsme tu se dvěma týmy nejlepší světové desítky a ani jeden z nich jsme neporazili. Naopak s oběma jsme prohráli poměrně hladce ve dvou setech. Takže jsme si do čtvrtfinále postoupit nezasloužili," shrnul bez okolků Perušič.

Stadion pod Eiffelovou věží nemá obdoby. Ochozy krátce po poledni byly téměř celé zaplněné. Když se fanoušci dali do varu, tribuny se začaly vlnit v jejich rytmu. Mnohem větší důvod k radosti ovšem měli oranžoví.

Češi se v rozhodujícím duelu snažili upravovat taktiku, ale po většinu zápasu prohrávali. Nizozemci hráli přesně a dobře bránili. "Je spousta věcí, které by se daly zlepšit, nejde vypíchnout jednu. Měli jsme několik šancí na bloku, šlo mi to mezi rukama. Příliš zkažených servisů, snažili jsme se riskovat, protože s tím neměli problém," vypočítával Schweiner.

"Ani jsme Nizozemce nedostali pořádně pod tlak. Oni dobře ztrátovali, útočili z velké výšky. A to už se pak velmi těžko brání," doplnil Perušič.

Není čas na velké zpytování. Zanedlouho se Češi přesunou na evropský šampionát do Nizozemska, kde mohou svým nedělním přemožitelům porážku oplatit. Ale olympijský písek už to nebude.

Co bude s úspěšným párem v blízké budoucnosti, zatím rozlousknout nechtějí. "Naši budoucnost budeme řešit po hlavní části sezony – po olympijských hrách a mistrovství Evropy. To, jestli jsme na olympijských hrách došli do osmifinále nebo čtvrtfinále, to nebude hrát roli," uzavřel Perušič.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články