Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Trochu mě to vnitřně bolí. Chtěla jsem strašně moc prodat víc, přiznala Seemanová

Plavkyně Barbora Seemanová se s Paříží rozloučila už v páteční rozplavbě, kdy v polohovce na dvě stě metrů skončila dvaadvacátá. Celkově ale své působení na olympijských hrách hodnotí česká reprezentantka kladně, i když v ní zůstává menší hořkost po šestém místu ve finále její hlavní disciplíny.

Barbora Seemanová
zdroj: ČTK/AP

Seemanová nejdříve minulou sobotu na sto metrech motýlek vybojovala český rekord. "Bylo to pro mě důležité, byla jsem ráda, že jsem se kvalifikovala a měla možnost zahájit disciplínou, kterou mám rádia, je za odměnu, ale zároveň tam není tlak a není ode mě očekávání. Můj cíl bylo zkusit si to nanečisto. Dalo mi to boost do dalších závodů a olympiády celkově."

Hlavní disciplína přišla záhy, dvě stě metrů volně. "Jsem hrozně ráda za to šesté místo, být ve finále na olympiádě a ne na konci, to byl můj cíl."

A pokračovala: "Jsem za to strašně vděčná, ale je to i trochu hořké, protože jsem čekala, že si zlepším čas. To mě trochu mrzí, myslím, že bych končila s úsměvem. Ale čas jsem si nezlepšila," uvedla Seemanová v rozhovoru pro ČT sport.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Seemanová: Když vidím, jak jsem za poslední rok vyrostla, mám radost
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 01:38

Seemanová také obsadila třinácté místo na kraulařské stovce. Atmosféru v La Défense Areně pro sedmnáct tisíc diváků si užila.

"Je to neskutečné. Myslím si, že plavecký sport takový stadion kromě americké kvalifikace rozhodně nezažil," dodala Seemanová.

Pařížský bazén byl podle ní ale hodně specifický v tom, že má jinou hloubku než závodní bazény.

Barbora Seemanová
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Schvalovalo se to už v roce 2017, pak se pravidla změnila, ale bazén zůstal. Hubenější a techničtější typy měly problém se poprat s vlnami," řekla Seemanová.

"Je mi líto to takhle říct, nehledám výmluvu, ale hrálo to velkou roli nejen na mých výkonech, ale výkonech všech plavců," doplnila.

"Probírali jsme to hodně s trenérem, zkoumali každou padesátku, ale není tam věc, kterou bych udělal špatně. Trochu mě to vnitřně bolí. Chtěla jsem strašně moc prodat víc," prohlásila čtyřiadvacetiletá plavkyně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články