Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

Tři pády a neobratný mechanik. Knibbová zažila hodně hořkou časovku

Nebylo to snadné, někdo by mokrou olympijskou časovku mohl označit i za brutální zkoušku. Především v ženském závodě nebyla nouze o mnoho pádů. Své o tom ví i jediná Češka na startu Julia Kopecký. Zdaleka největší smolařkou ovšem byla Američanka Taylor Knibbová, která skončila na zemi hned třikrát, a to ještě nebylo všem lapáliím dost.

Knibbová je známá svou všestranností. Patří mezi nejlepší na světě v dlouhém triatlonu, v Paříži nebude chybět ani na startu toho klasického olympijského.

Účast v cyklistické časovce si vybojovala v květnu, když vyhrála americké mistrovství. Jenže vstup do klání pod pěti kruhy se jí zle nevydařil.

Vyrazila ostře a s nízkým startovním číslem na prvním mezičase ještě vedla. Ale pak to přišlo. Stabilitu na kluzké vozovce ztratila před Američankou jedoucí Dánka Cecilie Uttrup Ludwigová a za pár chvil na stejném místě se ocitla na asfaltu i Knibbová.

Aby toho nebylo málo, přišel další pád a výměna kola k tomu. Naděje na pronikavý úspěch byly definitivně pryč. Korunu všemu nasadil mechanik. Překotně spěchaje upadl i s časovkářským speciálem.

Česká reprezentantka Kopecký, která skončila na 28. místě, jela s patřičným respektem. "Cítila jsem se dobře, ale v zatáčce jsem bohužel spadla. Jela jsem moc rychle. Bude to v pohodě, ale rytmus ztratíš," popsala v cíli.

Na druhou stranu ale mezi kapkami deště situace alespoň mírně zlepšovala výtečná atmosféra. "Úžasné, ještě jsem neslyšela tolik lidí na trati. Hlavně na začátku ve městě. Je to krásné," glosovala devatenáctiletá česká cyklistka.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články