Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Starostka Bassová už s olympijskou vlajkou přistála v Los Angeles

Olympijské hry ve své letní podobě už patří USA. Vlajka Her v pondělí dorazila do Los Angeles, kde zavlaje na příštích letních OH za čtyři roky. Přivezla ji starostka LA Karen Bassová, která ji převzala na nedělním závěrečném ceremoniálu olympiády v Paříži. Věří, že v Kalifornii bude olympiáda unikátní mimo jiné díky kouzlu Hollywoodu.

Karen Bassová přivezla olympijskou vlajku do LA
zdroj: Reuters autor: Carlin Stiehl

Bassová vystoupila z letadla, kterým cestovali také američtí sportovci a funkcionáři, oblečená v červené sportovní soupravě reprezentačního týmu USA. S úsměvem zamávala vlajkou s pěti kruhy, sešla schůdky a na letištní ploše se potkala s guvernérem Kalifornie Gavinem Newsomem. Řekla, že cítí ohromnou hrdost a odpovědnost a že by američtí pořadatelé nyní měli v přípravách šlápnout na plyn.

Letní olympijské hry se v Los Angeles uskuteční potřetí po letech 1932 a 1984. Hry v Paříži nasadily budoucím pořadatelům laťku vysoko, především zasazením většiny sportovišť do historického centra města a výjimečným zájmem fanoušků. Bassová si uvědomuje, že Los Angeles bude muset do OH vyřešit především bezdomovectví. "Ale máme Hollywood, takže očekáváme spoustu kouzelných příležitostí," poznamenala ještě v Paříži.

Hvězdou tamního slavnostního zakončení byl slavný herec Tom Cruise. Ten se snesl na plochu Stade de France, vzal vlajku a na motorce odjel ze stadionu. Na předtočeném videu pak seskočil padákem do Los Angeles k ikonickému nápisu Hollywood, do něhož zakomponoval pět olympijských kruhů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články