Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Do olympijského turnaje volejbalistů vstoupili vítězně mistři světa a Němci

Úřadující mistři světa z Itálie zahájili turnaj v Paříži výhrou nad Brazílií 3:1 na sety. Zvítězili také Němci, kteří proti druhému týmu světového žebříčku z Japonska odvrátili mečbol a pětisetovou bitvu rozhodli v pátém setu 15:12. Německé tažení vedl s 24 body devětatřicetiletý György Grozer.

Italští volejbalisté slaví v utkání s Brazílií
zdroj: ČTK/AP autor: Dolores Ochoa

Němci startují na olympijském turnaji po dvanácti letech a vyhlásili útok na medaili. Proti druhému týmu světového žebříčku Japonsku udělali první krok ve skupině C. "Všichni do toho dali všechno. Takhle můžeme porazit kohokoliv," řekl Grozer, který na posledních Hrách v Londýně obsadil s týmem páté místo.

Věk pro něj není překážkou, v utkání s Japonci byl nejvíce bodujícím hráčem úvodního zápasu turnaje, který začal již v devět hodin ráno. "Čím jsem starší, tím více musím ve volném čase cvičit, být v posilovně. Taky jsem zhubnul. Díky bohu, že mám skvělého parťáka," dodal Grozer, který si před měsícem vzal českou smečařku a reprezentantku Helenu Havelkovou.

Italy táhl za výhrou nad Brazilci univerzál Yuri Romano s 20 body. Poslední mistři světa se dostali do čela skupiny B, ve které jsou i Polsko a Egypt. Ze tří čtyřčlenných skupin postoupí do čtvrtfinále vždy dva nejlepší týmy a dva ze třetích míst. Olympijský turnaj volejbalistů vyvrcholí 10. srpna a zlato doma obhajují Francouzi.

Výsledky volejbalu mužů:

Skupina B: Itálie – Brazílie 3:1 (23, 25, -18, 21), Polsko – Egypt 3:0 (11, 19, 13)

Skupina C: Německo – Japonsko 3:2 (17, -23, -20, 28, 12), USA – Argentina 3:0 (20, 19, 16).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články