Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Kuříková: V triatlonu se toho může stát mnoho. Dorazit ve zdraví do cíle je to hlavní

Bylo to čekání, zda se triatlon v Paříži uskuteční, či nikoliv. Nakonec se v Seině závodilo. Triatlonistka Petra Kuříková byla ráda, že se závod jel v plánovaném termínu, i když ji potrápil silný proud. "Plavání bylo asi nejtěžší v mém životě," přiznala poté, co si od Her v Tokiu vylepšila umístění o jednu příčku na 29. pozici.

Petra Kuříková
zdroj: ČTK/AP

"Doufala jsem upřímně v lepší umístění, ale v triatlonu se může stát takové množství věcí. Důležité je vždycky dorazit ve zdraví do cíle, což se mi podařilo, takže mám radost," uvedla v rozhovoru pro ČT sport.

"Bylo hodně specifické to, jak se řešila kvalita vody, ale já měla obavy ze silného proudu. Síla toho proudu je silnější uprostřed řeky. V náročných podmínkách po dlouhé době dostala penalizaci za nebezpečné plavání.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kuříková: Vylepšení z Tokia to je, ale doufala jsem v lepší pozici
Dostupnost videa skončí: 04.08.2024 00:25

"Úplně jsme lezly po sobě. Párkrát se mi stalo, že jsem zabrala rukou a sáhla jsem někomu na hlavu. Tím pádem jsem ho stáhla pod vodu, což bylo nepříjemné a byla to hodně stresová situace pro všechny holky. Je mi to líto, neudělala jsem to naschvál," uvedla jediná česká účastnice triatlonových závodů v centru francouzské metropole.

Plavecká část se jí ale podle jejích slov povedla dobře. Pohybovala jsem se v první polovině startovního pole. Jenže na kole ve druhé části se začalo hodně padat kvůli kluzké vozovce, což Kuříkovou odsoudilo do horších pozic.

Nebyla si jistá, zda byla kvalita vody v Seině lepší než ve chvíli, kdy byly zakázané tréninky a muži nesměli závodit. "Vzorky byly odebrány v úterý v poledne. My jsme plavaly v úplně jiné kvalitě vody," uvedla ve středu Kuříková.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr triatlonu s Kuříkovou a vítězkou Beaugrandovou
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 10:25

Budík měla nastavený na čtvrtou ráno. "Já bych vstávala tak jako tak, i kdyby ten závod nebyl. Počítala jsem, že vstávat budu, a pak jsem měla velkou radost, že nebudu muset čekat další dva dny a že se to bude konat."

Užila si skvělou atmosféru, i díky tomu, že běžela ve skupině s Francouzkou Leonie Periaultovou. "Věděla jsem, že atmosféra bude ohromná, ale i tak mě to překvapilo, že to byl takový hukot. Moc krásný zážitek," dodala.

Po závodu navštívila Český dům. "A pak do olympijské vesnice, kde jsem nebydlela. Snažila jsem se co nejlépe připravit na svůj závod a bydlet co nejblíže startu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články