Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sinner v Paříži startovat nebude, zastavila ho angína

Olympijský turnaj v tenise přijde o nejvýše nasazeného hráče. Jannik Sinner, který hájí pozici světové jedničky, oznámil, že v Paříži startovat nebude. Jeho premiéru na olympiádě zhatila angína. Pozici turnajové jedničky místo něho obsadí čtyřiadvacetinásobný grandslamový šampion Novak Djokovič.

Jannik Sinner
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

"Se smutkem vás musím informovat, že se bohužel nebudu moci zúčastnit pařížských olympijských her," napsal dnes dvaadvacetiletý Sinner na sociální síti X. "Po týdnu dobrého tréninku na antuce jsem se začal cítit špatně. Několik dnů jsem odpočíval a při vyšetření lékař zjistil, že mám angínu. Důrazně mi doporučil, abych nehrál," dodal vítěz čtyř letošních turnajů na ATP Tour.

Sinner měl původně dorazit do francouzské metropole v úterý, ale kvůli nemoci doprovázené vysokými horečkami odložil cestu na čtvrtek, kdy se bude turnaj losovat. Vedle dvouhry měl rodák z Innichenu startovat v Paříži i ve čtyřhře po boku Lorenza Musettiho. V pavouku dvouhry Sinnera nahradí elitní deblista Andrea Vavassori, jemuž v singlovém žebříčku patří až 207. místo.

"Přijít o olympiádu je obrovské zklamání, protože pro mě byla jedním z hlavních cílů sezony. Nemohl jsem se dočkat, až budu mít čest reprezentovat svou vlast na této důležité akci. Hodně štěstí všem italským sportovcům, kterým budu fandit z domova. Forza Italia," uvedl loňský vítěz Davis Cupu.

Sinner absolvoval poslední soutěžní zápas před dvěma týdny ve Wimbledonu, ve čtvrtfinále podlehl Rusovi Daniilu Medvěděvovi. V Paříži se bude hrát v areálu Rolanda Garrose, kde Ital na červnovém antukovém grandslamu došel do semifinále.

Před Sinnerem se museli ze zdravotních důvodů z olympijského turnaje odhlásit mimo jiné stříbrná medailistka z Tokia Markéta Vondroušová a světová sedmička Hubert Hurkacz z Polska. V úterý oznámil neúčast i šestnáctý tenista žebříčku Holger Rune z Dánska, jenž má poraněné zápěstí. V Paříži nebudou ani světová trojka Aryna Sabalenková z Běloruska, Tunisanka Uns Džábirová, Britka Emma Raducanuová či Američan Ben Shelton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články