Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Djokovič prošel přes Koepfera do čtvrtfinále, tam ho vyzve Tsitsipas. Dál jde i Alcaraz

Novak Djokovič pokračuje v cestě olympijským turnajem bez ztráty setu. V osmifinále si poradil s Němcem Dominikem Koepferem 7:5, 6:3. Ve čtvrtfinále se Djokovič utká s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, který porazil 7:5, 6:1 Argentince Sebastiana Báeze. Suverénně jde při debutu pod pěti kruhy dál i druhý nasazený Španěl Carlos Alcaraz. Úřadující šampion Roland Garros i Wimbledonu porazil Romana Safiullina 6:4, 6:2. Semifinále si už zajistila polská jednička Iga Šwiateková, která postoupila po skreči zraněné Američanky Danielle Collinsové za stavu 6:1, 2:6 a 4:1.

Novak Djokovič
zdroj: REUTERS autor: Claudia Greco

Vítěz rekordních 24 grandslamových titulů navázal na triumfy nad Australanem Matthewem Ebdenem a čtrnáctinásobným vítězem Roland Garros Španělem Rafaelem Nadalem. Duel se 70. hráčem světa Koepferem zvládl za hodinu a 37 minut a stále neztratil v Paříži ani set.

Sedmatřicetiletý Djokovič si pod pěti kruhy vedl nejlépe v roce 2008, kdy získal v Pekingu bronz. S Tsitsipasem se utká počtrnácté, zatím s ním má bilanci 11 výher a dvou porážek.

Jednadvacetiletý Alcaraz, jenž je stále ve hře i ve čtyřhře po boku hvězdného krajana Nadala, se se Safiullinem zdržel na kurtu jen hodinu a půl. S ruským tenistou se utkal podruhé v kariéře a oplatil mu loňskou porážku z pařížského Masters v hale Bercy. S Paulem změří síly pošesté, v bilanci vzájemných zápasů vede 3:2.

Večer se Alcaraz rozloučil se soutěží ve čtyřhře, v níž vytvořil pár s Nadalem. Hvězdní Španělé ve čtvrtfinále podlehli 2:6, 4:6 čtvrté nasazené dvojici Austin Krajicek, Rajeev Ram. Utkání se hrálo na hlavním kurtu Philippea Chatriera, kde Nadal získal svých rekordních 14 titulů na Roland Garros. Vzhledem ke spekulacím o konci kariéry se tak dnes osmatřicetiletý Mallorčan možná představil na tomto stadionu naposledy.

Už v semifinále je čtyřnásobná vítězka Roland Garros a šampionka posledních tří ročníků Šwiateková. Třiadvacetiletá Polka sice ztratila se světovou devítkou Collinsovou druhý set, ale ve třetím po pěti gamech Američanka odstoupila. Varšavská rodačka uspěla na pařížské antuce i v 25. utkání po sobě.

O postup do finále se utká s Číňankou Čeng Čchin-wen, která porazila bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou 6:7, 6:4, 7:6. Pro trojnásobnou grandslamovou vítězku to bylo poslední utkání kariéry. Celkově má Němka z profesionálního okruhu 14 trofejí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články