Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Americká vlajkonoška Gauffová dohrála už v osmifinále, utkání ovlivnila hádka s rozhodčím

Jedna z favoritek ženského olympijského turnaje Coco Gauffová se s pařížským působením ve dvouhře nečekaně rozloučila už v osmifinále. Světová dvojka prohrála na antuce v areálu Rolanda Garrose 6:7, 2:6 s wimbledonskou semifinalistkou Donnou Vekičovou z Chorvatska.

Americká tenistka Coco Gauffová při hádce s rozhodčím
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Druhý set vyrovnaného utkání nicméně přinesl kontroverzní moment, kvůli němuž se dvacetiletá Gauffová několik minut hádala s rozhodčím.

Při jejím podání za stavu 2:3 a 30:40 dopadl return Vekičové k základní čáře a čárový sudí zahlásil aut. Gauffová zahrála míč do sítě, ale umpirový rozhodčí Jaume Capistol verdikt opravil. Američanka požadovala, aby se výměna opakovala, ale Capistol uznal Vekičové rovnou fiftýn, jenž znamenal brejk na 4:2. Třináctá nasazená Chorvatka proti rozhozené favoritce následně získala i zbylé dva gemy a tím také zápas.

Gauffová je po nečekaném singlovém vyřazení ve hře ještě ve dvou soutěžích. Společně s Jessicou Pegulaovou jsou nejvýše nasazeným párem ženské čtyřhry a v osmifinále je čekají Karolína Muchová s Lindou Noskovou. V mixu se Gauffová představí s Taylorem Fritzem.

Osmifinále bylo konečnou také pro pátou hráčku světového žebříčku Italku Jasmine Paoliniovou. Finalistka letošního Roland Garros a Wimbledonu prohrála 5:7, 6:3, 5:7 se Slovenkou Annou-Karolinou Schmiedlovou.

Paoliniová přitom vstoupila do zápasu dobře a v prvním setu vedla 5:2, ale Schmiedlová pěti body za sebou skóre otočila. Ve druhé sadě osmadvacetiletá Italka srovnala a v rozhodujícím setu měla dokonce postup na dosah.

Za stavu 4:4 sebrala soupeřce servis a mohla utkání dopodávat, ale Schmiedlová opět skóre otočila. Po brejku na 5:4 získala devětadvacetiletá Slovenka i další dva gamy a ve čtvrtfinále narazí na Barboru Krejčíkovou.

Rafael Nadal zůstává ve hře o cenné kovy ve čtyřhře. S Carlosem Alcarazem, s nímž vytvořil hvězdný tým singlistů přezdívaný Nadalcaraz, zdolali nizozemský pár Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof 6:4, 6:7, 10:2 a postoupili do čtvrtfinále. Osmatřicetiletý Nadal předvedl den po těžké porážce ve dvouhře s Novakem Djokovičem po boku jednadvacetiletého krajana opět vynikající výkon. V dalším zápase Španěly prověří čtvrtý nasazený americký pár Austin Krajice, Rajeev Ram.

Dál bojuje i další veterán Andy Murray. Sedmatřicetiletý britský tenista, jenž s největší pravděpodobností ukončí po olympijských hrách kariéru, odvrátil spolu s Danem Evansem další dva mečboly a po výhře 6:3, 6:7, 11:9 nad belgickým párem Sander Gille, Joran Vliegen ho čeká čtvrtfinále. Britská dvojice se zachraňovala v turnaji už v prvním kole, v němž odvrátila pět mečbolů.

Výsledky tenisu na olympijských hrách v Paříži:

Muži:
Dvouhra – 2. kolo: Zverev (3-Něm.) – Macháč (ČR) 6:3, 7:5, Fritz (7-USA) – Draper (Brit.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:2, Musetti (11-It.) – Navone (Arg.) 7:6 (7:2), 6:3, Auger-Aliassime (13-Kan.) – Marterer (Něm.) 6:0, 6:1, Moutet (Fr.) – Struff (Něm.) bez boje, Popyrin (Austr.) – Wawrinka (Švýc.) 6:4, 7:5. 

Ženy:
Dvouhra – 3. kolo: Vekičová (13-Chorv.) – Gauffová (2-USA) 7:6 (9:7), 6:2, Kerberová (Něm.) – Fernandezová (16-Kan.) 6:4, 6:3, Collinsová (8-USA) – Osoriová (Kol.) 6:0, 4:6, 6:3, Čeng Čchin-wen (6-Čína) – Navarrová (11-USA) 6:7 (7:9), 7:6 (7:4), 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články