Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Dokud v ping-pongu nepadne poslední míček, není rozhodnuto o vítězi, ví Matelová

Jenom dva body chyběly Haně Matelové k nečekanému postupu do osmifinále olympijských her. Česká stolní tenistka nakonec v Paříži po velké bitvě prohrála ve 2. kole s Nizozemkou Britt Eerlandovou 3:4 na sety. "Dojmy jsou samozřejmě pozitivní, ten los vůbec nebyl jednoduchý," řekla v rozhovoru pro ČT sport.

Hana Matelová
zdroj: ČTK/AP

Při svém třetím olympijském startu po Riu a Tokiu se Matelová díky výhře v 1. kole nad desátou nasazenou Yang Xiaoxin z Monaka dočkala premiérového vítězství pod pěti kruhy.

"Porazila jsem desátou nasazenou hráčku, za což jsem ráda. Měla i hodně nepříjemný styl. Samozřejmě druhý zápas mě hodně mrzí, byla jsem od postupu strašně blízko. Ale takový je sport. Dokud v ping-pongu nepadne poslední míček, tak není rozhodnuto o vítězi," uvedla Matelová.

S Xiaoxin měla bilanci 1:0 pro Matelovou. "Nevybrala by si mě pro 1. kolo, byly tam určitě lehčí soupeřky než já. Myslím, že jsem hodně hráčka, která vrací na stůl, nedělá moc lehké chyby, a ráda hraju výměny. Míček je ve hře strašně dlouho a dokážu vrátit to, co ostatní ne."

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Matelová: Vítězné utkání na Hrách je třešničkou v kariéře
Dostupnost videa skončí: 04.08.2024 00:09

V Riu a Tokiu jí utekla vítězství o kousek. "Takže jsem ráda, že se to povedlo. Atmosféra v Paříži byla úžasná," prohlásila Matelová. Ve Francii měla rodiče i bratra. "Jsem ráda, že to mohli vidět," dodala.

V utkání s Eerlandovou byla Matelová prý lepší hráčkou. "Ale ona v klíčových momentech je dobrá, předvedla to i v předchozích turnajích," uvedla.

"Zakroucený servis je její velká zbraň, bylo to nepříjemné. Musím odhadnout v krátkém momentu rychlost, faleš a zahrát to dobře na stůl. To se mi v klíčových momentech nepodařilo," řekla Matelová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěrečný set utkání Matelová – Eerlandová
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 21:22

"Upřímně, zklamaná nejsem. Neměla jsem úplně ideální závěr přípravy, protože jsem měla dost velké střevní potíže. Ale dokázala jsem se dobře připravit a vyhrát úvodní kolo. Jako největší plus vidím to, že jsem byla dvakrát v hlavním vysílacím čase," uvedla Matelová.

Paříž pro ni byla poslední olympijská účast. Do Česka se vrací začátkem srpna, aby se stihla dobře připravit na podzimní mistrovství Evropy v Rakousku.

Ještě před ním ji čeká turnaj WTT Feeder v Olomouci. "Jinak to bude moje tečka za reprezentací," předpokládala Matelová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články