Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Bez své pálky světová jednička ve stolním tenisu vypadla v Paříži už ve 2. kole

Překvapení jako hrom na účet prvního stolního tenisty světového žebříčku zažil olympijský turnaj. Číňan Wang Čchu-čchin překvapivě narazil už ve svém druhém utkání dvouhry. V boji o postup do osmifinále ho senzačně porazil Švéd Truls Möregaardh 4:2 na sety.

Wang Čchu-čchin
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

Wang Čchu-čchin v úterý ovládl s krajankou Sun Jing-ša smíšenou čtyřhru a získal první olympijské zlato. Po finále však přišel o pálku, kterou mu poškodili fotografové, spěchající zvěčnit nové šampiony. Čtyřiadvacetiletý hráč ztrátu pálky těžce nesl a ukázalo se proč.

S náhradní pálkou sedminásobný mistr světa nestačil na dvaadvacetiletého vicemistra světa z roku 2021 Möregaardha, který je momentálně na 26. místě světového žebříčku.

"Proti Wangovi jsem skoro nikdy neuhrál ani set, takže vyhrát tady je šílené. Řekl bych, že jsem to zvládl dobře takticky. A taky jsem měl na začátku pocit, že nemá svůj den," řekl Möregaardh, který porazil čínského hráče podruhé v kariéře. Po proměněném mečbolu se svalil na zem a nevěřícně se rozhlížel kolem sebe.

"Myslím, že hlavním důvodem porážky byl můj špatný výkon. Udělal jsem spoustu chyb," řekl Wang Čchu-čchin, kterého čeká ještě soutěž družstev.

Číňané, kteří ovládli dvouhru mužů na předchozích čtyřech olympiádách a soupeřům na nich přenechali dohromady jen tři bronzy, budou nyní spoléhat na stříbrného medailistu z Tokia Fan Čen-tunga.

Ženská světová jednička Sun Jing-ša po zlatu v mixu pokračuje i ve dvouhře. Na cestě do osmifinále vyřadila jednašedesátiletou čínskou rodačku reprezentující Lucembursko Ni Xialian. Dvojnásobnou mistryni Evropy, která se představila na šesté olympiádě, porazila 4:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články