Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Seemanová se rozloučila s Paříží v rozplavbě polohového závodu, nepostoupil ani Gracík

Tečku za vystoupením na olympijských hrách v Paříži udělala Barbora Seemanová v rozplavbě polohového závodu na 200 metrů. Česká rekordmanka v ní obsadila 22. místo a do semifinále nepostoupila. Nedařilo se ani Danielu Gracíkovi, který skončil v rozplavbě na 100 metrů motýlek na 27. příčce. Ke vstupence do semifinále mu scházela sekunda.

Daniel Gracík (vpravo) před rozplavbou na Hrách v Paříži
zdroj: REUTERS autor: Evgenia Novozhenina

Seemanová získala ve své doplňkové disciplíně překvapivý bronz na evropském šampionátu v Bělehradě, od května je také držitelkou národního rekordu 2:11,25. V Paříži po slibném začátku hodně ztratila na prsařském úseku a dohmátla v čase o více než dvě sekundy horším.

V La Défense Areně se čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka probojovala do finále kraulařské dvoustovky a obsadila stejně jako na Hrách v Tokiu šesté místo. Na 100 metrů motýlek i volný způsob plavala semifinále.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Rozplavba Seemanové v polohovém závodě na 200 metrů
Dostupnost videa skončí: 05.08.2024 11:58

Gracíkovi chybělo k průniku mezi šestnáct nejlepších 99 setin. Devatenáctiletý medailista z juniorských šampionátů už získal cenný kov i mezi dospělými, v červnu byl na zmíněném šampionátu v Bělehradě třetí na motýlkářské padesátce. Na stovce tam vylepšil český rekord na 51,40. V pařížské rozplavbě byl ale o 1,21 sekundy pomalejší.

Slovenka Potocká v cíli polohového závodu zkolabovala

Těsně před startem Seemanové došlo v La Défense Areně k nutnému zásahu zdravotníků. Slovenská reprezentantka Tamara Potocká totiž po své rozplavbě zkolabovala a od bazénu byla na nosítkách a s kyslíkovou maskou na obličeji odnesena. Členka výpravy Ivana Langeová pro slovenská média uvedla, že Potocká měla astmatický záchvat.

Potocká dohmátla v čase 2:14,20, v celkovém pořadí rozplaveb byla o jedno místo za Seemanovou třiadvacátá. Do večerního semifinále nepostoupila. Z bazénu se ještě slovenská plavkyně dostala sama, ale na břehu ji následně postihla slabost.

"Tamara je astmatička a po doplavání dostala záchvat. Neměla u sebe léky, proto zkolabovala. Odnesli ji do lékařské místnosti, kde dostávala kyslík a zřejmě i nějaké léky. Při tom komunikovala," pokračovala Langeová. "Nějaký čas ji teď budou monitorovat v nemocnici," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články