Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Gymnastka Chilesová je dál bez medaile za prostná, CAS odmítl její odvolání

Tahanice kolem olympijské bronzové medaile za prostná pokračují. Sportovní arbitrážní soud (CAS) zamítl odvolání americké gymnastické federace kvůli odebrání medaile Jordan Chilesové. Američané oznámili, že se proti rozhodnutí CAS hodlají odvolat ke švýcarskému federálnímu soudu.

Jordan Chilesová
zdroj: USA TODAY Spofts autor: Kyle Terada

Chilesová původně dostala za své cvičení 13,666 bodu a byla pátá. Rozhodčí ale po přezkoumání uznali vyšší obtížnost jednoho z prvků Chilesové a přehodnotili její konečnou známku na 13,766, čímž o 66 tisícin předstihla Anu Barbosuovou, která už mezitím začala zisk medaile slavit. Podle Rumunů ale přišel protest pozdě a výsledky se měnit neměly.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
CAS zamítl odvolání Chilesové kvůli odebrání bronzu z Her
Dostupnost videa skončí: 16.08.2024 12:56

CAS v sobotu na základě odvolání rumunské výpravy rozhodl, že americký tým podal při soutěži protest proti hodnocení své gymnastky čtyři sekundy po limitu a bronz tak připadl zpět Barbosuové. V neděli verdikt potvrdil i Mezinárodní olympijský výbor (MOV).

Asociace USA Gymnastics vzápětí oznámila, že našla záznam, který nebyl při prvním verdiktu k dispozici. Video údajně dokazuje, že trenérka Cécile Landiová nepřekročila minutový limit na podání protestu. To ale CAS zamítl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články