Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na úvod olympiády zmatky. Argentincům sebral remízu s Marokem VAR po dvouhodinové pauze

Argentinští fotbalisté vstoupili do olympijského turnaje původně remízou 2:2 s Marokem, vyrovnávací branku vstřelil Cristian Medina až v 16. minutě nastavení. Jenže vyrovnávací gól jim VAR po dvouhodinovém přerušení neuznal, a tak konečné skóre zní 2:1 pro Maroko. Zápas se dohrával bez diváků, protože poté, co Medina dal gól na 2:2, přilétly z hlediště na plochu dělbuchy. "Největší cirkus, který jsem kdy v životě viděl," hlesl po utkání kouč La Albiceleste Javier Mascherano. Domácí Francie zahájila turnaj vítězstvím 3:0 nad USA. Španělsko pak porazilo Uzbekistán 2:1.

Argentinci v úvodním utkání skupiny B po dvou brankách Rahimího prohrávali, ve druhém poločase snížil střídající Giuliano Simeone, syn trenéra Atlética Madrid Diega Simeoneho. V čase 90.+16 pak skóroval Medina.

Televizní kamery poté zachytily některé argentinské hráče, kteří sebou trhli, když mezi ně přiletěla světlice. Po hřišti byly rozházené lahve a kelímky. Asi hodinu po incidentu pořadatelé na místě oznámili, že zápas ještě oficiálně neskončil a VAR zjišťuje, zda branka platí. Nerozhodný výsledek 2:2 se přitom už mezitím rozletěl do světa.

Světelný ukazatel informoval fanoušky, že zápas byl přerušen, a diváci museli opustit stadion. Hráči se nakonec po dlouhé prodlevě vrátili na hřiště a začali se rozcvičovat, aby mohlo být utkání ukončeno. Skončilo s více než dvouhodinovým zpožděním, argentinský gól kvůli těsnému ofsajdu neplatil a Maroko zvítězilo 2:1.

"Nedokážu vysvětlit, co se stalo. Strávili jsme hodinu a půl v šatně a neřekli nám, co se bude dít. Maročané nechtěli hrát, my nechtěli pokračovat a fanoušci po nás házeli věci. Tohle je největší cirkus, jaký jsem v životě zažil. Nevím, proč jim trvalo rozhodnout hodinu a 20 minut," zlobil se argentinský trenér Javier Mascherano, sám dvojnásobný olympijský vítěz. "Pokud byl u Medinova gólu ofsajd, tak měl zápas pokračovat, abychom využili tlak, který jsme měli. Nemyslím, že se měly dohrávat tři minuty po hodině a půl," dodal bývalý hvězdný hráč Liverpoolu či Barcelony. V druhém duelu skupiny Irák porazil Ukrajinu 2:1.

V Parku princů v Paříži se nastavovalo deset minut, skóre se však už nezměnilo. Uzbekistán kladl favoritovi velký odpor, poločas skončil nerozhodně 1:1. Španěl Gómez po přestávce neproměnil pokutový kop, tři minuty poté však přece jen zajistil svému týmu očekávanou výhru.

Egypt v druhém utkání skupiny remizoval bez branek s Dominikánskou republikou, v jejíž nominaci na zápas se nedostalo na Thomase Jungbauera. Osmnáctiletý obránce patří Českým Budějovicím a je jediným zástupcem z českých klubů na olympijském turnaji. V Dynamu zatím nastupoval za béčko nebo dorost, v první lize nemá žádný start. 

Guinea ve skupině A podlehla Novému Zélandu 1:2. Domácí Francie vstoupila do turnaje vítězstvím 3:0 nad USA. Gól a asistenci si připsal kapitán týmu Alexandre Lacazette, zkušený třiatřicetiletý útočník Lyonu. Trenér Thierry Henry má k dispozici i letní posilu Bayernu Mnichov Michaela Oliseho, který se rovněž jednou trefou zapsal do listiny střelců.

Skupina D nabídla remízu Mali s Izraelem 1:1, Paraguay pak hrála od 25. minuty o deseti a podlehla Japonsku vysoko 0:5.

XXXIII. letní olympijské hry v Paříži – fotbal:

Skupina A:

Guinea – Nový Zéland 1:2 (0:1)

Branky: 72. Diawara – 25. Garbett, 76. Waine.

Francie - USA 3:0 (0:0)

Branky: 61. Lacazette, 70. Olise, 85. Badé.

Skupina B:

Argentina  Maroko 1:2 (0:1)

Branky: 68. Simeone  45.+2 a 51. z pen. Rahimí

Irák - Ukrajina 2:1 (0:0)

Branky: 57. Husajn z pen., 75. Džásim - 53. Rubčynskij.

Skupina C:

Uzbekistán  Španělsko 1:2 (1:1)

Branky: 45.+3 Šomurodov z pen.  29. Pubill, 62. Gómez

Egypt – Dominikánská republika 0:0

Skupina D:

Japonsko - Paraguay 5:0 (1:0)

Branky: 19. a 63. Mito, 81. a 86. Fudžio, 69. Jamamoto. ČK: 25. Viera (Par.).

Mali - Izrael 1:1 (0:0)

Branky: 63. Doumbia - 56. H. Diallo vlastní.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články