Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Světový šampion Usyk dá ukrajinským boxerům prémie za medaile z OH

Podpořit motivaci svých krajanů na olympijských hrách v Paříži se rozhodl boxerský šampion v těžké váze Oleksander Usyk. Držitel mistrovských pásů profesionálních organizací WBA, WBC a WBO, jenž má i olympijské zlato z Londýna 2012, jim slíbil vyplatit ze svého prémie za medaile.

Oleksandr Usyk
zdroj: Reuters autor: Kacper Pempel

"Hodně našim boxerům pomáhá, mnoha různými způsoby. Podporuje je i finančně. Teď řekl, že pokud vyhrají na olympijských hrách medaili, sám jim dá prize money. Z vlastní kapsy," uvedl reprezentační trenér Dmitrij Sosnovskyj. "Řekl, že za první místo vyplatí 80 000 dolarů (1,9 milionu korun), za stříbro 70 000 dolarů a za bronz 50 000 dolarů," dodal pro agenturu Reuters.

Ukrajinu reprezentuje v Paříži trojice boxerů – stříbrný medailista z Tokia Oleksandr Chyžňak, Ajder Abduraimov a Dmytro Lovčynskyj. Lovčynskyj vypadl ve váze nad 92 kg hned v 1. kole. Chyžňak svůj úvodní duel zvládl a postoupil do čtvrtfinále, Abduraimova vstup do soutěže čeká dnes.

Medailistům přislíbila prémie i světová boxerská asociace IBA, která je však vyloučena z olympijského hnutí. Organizace jim hodlá vyplatit 100 000 dolarů za zlato, poloviční částku za stříbro a 25 000 dolarů za bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články