Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Španělkám opět přálo štěstí. Těsnou výhrou si ale zajistily čtvrtfinále

Zase o prsa, ale přece vítězně. Basketbalistky Španělska i podruhé na olympijském turnaji přehrály své soupeřky o jediný bod. Po Číně takto zdolaly 63:62 i Portoriko. Základní skupinu A zakončí utkáním o první místo proti Srbsku. Oba týmy mají už nyní jistou účast ve čtvrtfinále poté, co Srbky vyhrály nad Čínou 81:59.

Utkání Španělsko – Portoriko
zdroj: REUTERS autor: Evelyn Hockstein

V úvodním duelu Španělky zvítězily nad Čínou 90:89 po prodloužení, přestože prakticky celý zápas prohrávaly. Proti Portoriku, které se dostalo na olympiádu teprve podruhé, si čtyřnásobné evropské šampionky vypracovaly náskok až 15 bodů.

Na konci třetí čtvrtiny o něj ale přišly a v závěru utkání byly blízko výhře soupeřky. Necelé dvě sekundy před sirénou Portoričanky zastavily španělský útok jen za cenu faulu a Laura Gilová z trestných hodů rozhodla.

Nejlepší španělskou střelkyní byla opět Megan Gustafsonová, která dala 18 bodů. Rozehrávačka Maite Cazorlaová, která v uplynulé sezoně pomohla USK Praha k ligovému titulu a bronzu v Evropské lize, zaznamenala dva body a čtyři doskoky.

Výsledky basketbalu žen:

Skupina A: Portoriko – Španělsko 62:63 (9:18, 25:39, 44:44), Srbsko – Čína 81:59 (23:17, 45:39, 62:50).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články