Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Američané se naladili na obhajobu zlata výhrou nad Němci, závěr patřil Jamesovi

Američané zvládli poslední přípravný zápas a nyní je už čeká cesta za pátým triumfem na olympijských hrách v řadě. Tým okolo hvězdného LeBrona Jamese zvítězil nad Německem 92:88, přičemž ústřední roli sehrál právě zvolený vlajkonoš USA pro Hry v Paříži – hrající legenda se postarala o posledních jedenáct bodů vítězů. Spojené státy tak v přípravě udržely neporazitelnost po výhrách nad Kanadou, Austrálií, Srbskem a Jižním Súdánem.

LeBron James
zdroj: Reuters / USA TODAY Sports autor: Candice Ward

Hvězdný James, který v pátek v Paříži ponese při slavnostním zahájení olympiády vlajku americké výpravy, byl s 20 body nejlepším střelcem pondělního zápasu. V německém týmu dal o dva body méně křídelní hráč Orlanda Franz Wagner, kapitán Dennis Schröder zaznamenal double double za 13 bodů a 10 asistencí.

"Byl to dobrý test. A jsem rád, že jsme znovu dokázali zachovat klid a vytrvat jako minule proti Jižnímu Súdánu," řekl James s připomínkou duelu s africkým týmem, který Američané o den dříve porazili o jediný bod košem svého lídra osm sekund před koncem. I tentokrát byl historicky nejlepší střelec NBA spasitelem výběru trenéra Stevea Kerra, v posledních čtyřech minutách sám přehrál soupeře 11:6.

"Máme všechny zkušenosti a teď jde jen o to ukázat to příští týden v záři reflektorů. Myslím, že jsme připraveni," dodal rozehrávač Stephen Curry, který v generálce na svoji olympijskou premiéru zaznamenal 13 bodů.

James a spol. budou v Paříži obhajovat titul z Tokia a usilovat o páté olympijské zlato za sebou. Německý tým po předloňském bronzu z mistrovství Evropy a světovém titulu cílí na třetí medaili z velké akce ve třech letech. Američany čeká na úvod turnaje v neděli duel se srbskými vicemistry světa, kteří v pondělní závěrečné přípravě porazili Řecko 94:72. Němci rozehrají olympiádu už v sobotu proti Japonsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články