Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sportovci i fanoušci budou mít v Paříži svůj Český dům. Usídlí se v kabaretu Sauvage

Po šesti letech bude v dějišti olympijských her znovu také Český dům. Místo setkávání fanoušků se sportovci bude v olympijské Paříži v parku La Villette.

Český dům, který z koronavirových důvodů chyběl v Tokiu 2021 i o rok později v Pekingu, se pro fanoušky otevře v den slavnostního zahájení Her, tedy 26. července. Přístupný bude denně od 12 hodin až do půlnoci. Jeho kapacita bude 1400 osob, sloužit by měl již tradičně jako místo setkávání fanoušků se sportovci. Láká ale i na další program.

"Český dům v Paříži se bude nacházet v prostorách kabaretu Sauvage, což je prostor v parku La Villette. Moc se nám ten prostor líbí. Má určitou atmosféru francouzského kabaretu, má venkovní i vnitřní prostory," líčí ředitelka pařížského Českého domu Blanka Konečná, která by chtěla navázat na tradici, která začala na Hrách v Barceloně před dvaatřiceti lety.

Blanka Konečná:

"Celý program se odvíjí od toho, kdy a kde budou čeští sportovci sportovat. Kontinuálně během celého dne v prostorách kabaretu poběží vysílání ČT. Chceme to také udělat částečně i vzdělávací formou různých kvízů a soutěží, abychom nejen českým, ale i zahraničním návštěvníkům přiblížili Českou republiku."

Přítomen bude pochopitelně i Český olympijský výbor (ČOV). "Chceme nabídnout sledování českého sportu, chceme ale nabídnout i zajímavé gastronomické zážitky a zároveň něco z kultury. Pevně doufám, že přijede mnoho českých fanoušků. Z obou stran parku La Villette jsou stanice metra, takže to bude i dobře dostupné," doplňuje předseda ČOV Jiří Kejval.

V Českém domě bude mít své sídlo také Česká televize. "Česká televize samozřejmě jako vždy bude u toho. Součástí bude i studio ČT, která vždy dotváří atmosféru Českého domu. Moc se na to těšíme," dodal Kejval. "Ze studia půjdou rozhovory se sportovci. Těšíme se na spolupráci, tak jako na minulých olympiádách," doplňuje Konečná.

Vstup do Českého domu pro veřejnost bude zpoplatněn. Vstupenky se začnou prodávat 1. května. Nejdříve budou dostupné pro české fanoušky, kteří se mohou v případě zájmu registrovat na webu olympijskytym.cz/ceskydum, aby přednostně obdrželi všechny informace. Do konce června budou lístky za 20,24 eura (asi 500 korun), od 1. července pak za 24 eur (asi 600 korun).

"Vstupenky zakoupené on-line zaručují vstup kdykoli během otevírací doby daný den, což bude mít velkou výhodu pro večerní časy, kdy očekáváme plno. Fanoušci mohou v Českém domě strávit tolik času, kolik budou chtít. Jakmile odejdou, uvolní tak místo dalším návštěvníkům. Na místě už budou dostupné pouze jednorázové vstupy, pokud nebude v tu chvíli naplněná kapacita," uvedla Konečná.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články