Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Seemanová doplavala v semifinále stovky třináctá, McKeownová obhájila zlato v olympijském rekordu

Barbora Seemanová obsadila v semifinále kraulařské stovky 13. místo. Mistryně Evropy přitom startovala po 17. pozici z rozplaveb jako náhradnice. Dokázala sice zrychlit o 72 setin, k postupu do středečního finále by ovšem potřebovala ubrat ještě dalších 76.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Semifinále na 100 m volný způsob s Barborou Seemanovou
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 22:19

Den po účasti ve finále dvojnásobné trati skončila Seemanová v rozplavbách sedmnáctá časem 54,66, kterým za svým českým rekordem zaostala o 1,16 sekundy.

Následně ale ze semifinálové startovní listiny zmizelo jméno odhlášené Kanaďanky Margaret Mac Neilové a česká plavkyně se jakožto první náhradnice posunula na uvolněné místo.

Seemanová, která v pondělí večer skončila ve finále dvojnásobné trati šestá, získala na kraulařské stovce zlato na červnovém mistrovství Evropy v Bělehradu.

V pařížském semifinále dokázala v krajní dráze zrychlit na 53,94 a předčila tři soupeřky. Na postup bylo třeba dohmátnout za 53,18.

"Chtěla jsem určitě semifinále na stovku kraul, i když by bylo příjemnější, kdybych si ho vybojovala sama. Ale asi to tak mělo být, někdo mi dal nějaké znamení. Jsem ráda za šanci. Semifinále se určitě počítá a jsem ráda, že čas byl kvalitnější," řekla po závodě.

Posledním vystoupením čtyřiadvacetileté Seemanové na olympijských hrách ve Francii pak bude páteční polohový závod na 200 metrů. Na další doplňkové trati 100 metrů motýlek obsadila v sobotu 11. místo.

Zlato na 100 metrů znak získala Australanka Kaylee McKeownová. Obhájkyně prvenství z Tokia vyhrála v olympijském rekordu 57,33, světová rekordmanka Regan Smithová z USA má stříbro.

Závod kraulařů na 800 metrů vyhrál irský mistr světa Daniel Wiffen. Další medaile ve vyrovnaném finiši získali obhájce tokijského zlata Bobby Finke z USA a Ital Gregorio Paltrinieri, který úspěšně kombinuje bazénové a dálkové plavání.

Paltrinieri, který v Tokiu prohrál na této trati s Finkem o pouhých 24 setin sekundy, ještě 50 metrů před cílem vedl.

Drtivému závěru soupeřů ale vítěz patnáctistovky z Ria de Janeiro neodolal. Wiffen dohmátl první v olympijském rekordu 7:38,19, Finke na něj ztratil 56 setin.

První místo ve štafetě na 4x200 metrů volný způsob obhájili britští plavci. Zvítězili se stejnou čtveřicí jako v Tokiu, kterou tvořili James Guy, Tom Dean, Matthew Richards a Duncan Scott. Po čtvrtém místě z minulých Her se na medailové pozice vrátili stříbrní Američané.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články