Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prskavce v Sydney kvůli sinicím nepouští na divokou vodu. Příprava tím ale netrpí, říká

Jedním z českých sportovců s jistou olympijskou nominací je Jiří Prskavec. Vítěz z Her z Tokia se momentálně připravuje na předměstí australského Sydney, které se potýká s kvalitou vody, v níž je vysoká koncentrace sinic. Podle Prskavce tím ale kvalita přípravy paradoxně tolik netrpí.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Prskavec o sinicích v Sydney a olympijské přípravě

Jiří Prskavec v poslední sezoně kombinoval kanoi i kajak, slavil vítězství ve Světovém poháru i na mistrovství světa. Hlavní sportovní vrchol ale přijde na řadu až v olympijské Paříži. Do zahájení letních Her zbývá přesně 150 dní. Prskavec si pro přípravný kemp vybral již vyzkoušenou Austrálii, konkrétně Sydney.

Letos se ale tamní pobyt neobešel bez potíží. "V jezeře, odkud se čerpá voda pro naši trať, je až moc velký výskyt sinic. To znamená, že to není voda určená pro to, abychom se v ní mohli 'čachtat'. Nicméně máme (na její rovné části) povoleno jezdit," líčí Prskavec. Dodává ale, že na divoké vodě odtrénoval již šest až sedm týdnů.

Tréninkové manko by tak nemělo být problém, byť někteří Prskavcovi kolegové raději z předměstí Sydney odcestovali do jiných destinací. "Většinu času trénuji na divoké vodě, takže na kajaku techniku už tolik nezlepším – takže se to tolik nebije. Na single-kanoi mi paradoxně nejvíc chybí rychlost, která se nejlépe najede na hladké vodě," vysvětluje.

Stále tak najíždí další a nové kilometry. "Tento rok se liší opravdu dost od jiných, přípravu směřuju až k olympijským hrám. V tuhle dobu, kdy by to normálně bylo už více do kvality v závodním režimu, se tohle vůbec neděje. Všechna forma by měla vygradovat až k té olympiádě," vysvětluje Prskavec, který by se na OH rád představil jak v kanoi, tak na kajaku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články