Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Mezinárodní maraton míru 2024

Portoriko v čele s Alvaradem skolilo Litvu a po 20 letech se kvalifikovalo na olympiádu

Poslední volné místo ve dvanáctičlenném turnaji olympijských her v Paříži obsadili basketbalisté Portorika. V domácím prostředí v San Juanu totiž ovládli závěrečný z kvalifikačních turnajů, když ve finále porazili Litvu 79:68. Pod pěti kruhy si zahrají po 20 letech.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Basketbalisté Řecka postoupili na OH do Paříže

Už v neděli postoupily z dalších kvalifikačních turnajů Řecko, Španělsko a Brazílie. Celkem se o poslední čtyři místa utkalo 24 týmů. Na loňském mistrovství světa si účast zajistily Německo, Srbsko, Kanada, USA, Austrálie, Jižní Súdán a Japonsko. Domácí Francouzi měli jako pořadatelé účast automatickou. Češi přišli o naději už v loňské předkvalifikaci.

Basketbalisté Portorika se na olympijských hrách představí poprvé od roku 2004. Ve finálovém duelu s Litvou tým táhl Jose Alvarado, hráč New Orleans nastřílel 23 bodů.

Španělští mistři Evropy porazili ve Valencii Bahamy 86:78 a na rekordní šestou účast pod pěti kruhy se s nimi může těšit Rudy Fernández. Řekové s dvojnásobným držitelem ocenění MVP pro nejlepšího hráče NBA Giannisem Antetokounmpem zvítězili v Pireu nad Chorvatskem 80:69 a dokončili misi, na níž se jim v semifinále podařilo vyřadit Slovince s hvězdným Lukou Dončičem.

Brazilci v Rize nepustili do Paříže domácí Lotyšsko po přesvědčivém vítězství 94:69, ke kterému se odrazili devatenáctibodovou šňůrou v první čtvrtině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články