Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Perušič se Schweinerem začali pod Eiffelovkou vítězně, Hermannová se Štochlovou mistryně světa nezaskočily

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem zahájili olympijský turnaj výhrou 2:0 nad kanadským párem Samuel Schachter, Daniel Dearing. Méně úspěšné byly Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, které na hřišti pod Eiffelovou věží nestačily ve dvou setech na Američanky Kelly Chengovou se Sarou Hughesovou.

David Schweiner
zdroj: Reuters autor: Esa Alexander

V prvním setu Kanaďané díky dvěma esům dvakrát smazali manko, ale potřetí už se jim to nepovedlo. Ve druhé sadě Schachter s Dearingem brzy odskočili a hlavně díky tvrdému servisu dlouho vedli.

Za stavu 15:17 ale Češi čtyřmi body v řadě průběh obrátili, a přestože Kanaďané ještě dokázali vyrovnat na 19:19, úřadující mistři světa už si výhru vzít nenechali.

Pro Perušiče a Schweinera nebylo snadné vyrovnat se s prvním zápasem v obří aréně pod Eiffelovou věží.

"Chcete si to užít, ale zároveň chcete předvést to nejlepší, co ve vás je. Odstranit emoce je hodně obtížné. Jsem rád, že se nám to jakžtakž povedlo. Kanaďani s tím taky bojovali. Je to úžasné. Beachvolejbal vyhrál suverénně nejlepší místo napříč sporty. Jsem rád, že máme 2:0 výhru, cenné body a nezbývá než se zlepšit ve věcech, které jsme pokazili. Zítra třeba lehce potrénovat a soustředit se na další zápas," řekl Schweiner.

Dalšími soupeři Perušiče se Schweinerem ve skupině E budou Rakušané Julian Hörl, Alexander Horst a Brazilci Evandro s Arthurem. Těm mohou turnajové pětky oplatit porážku z loňského zlatého šampionátu v Mexiku, na který se Češi naladili triumfem na turnaji v Paříži.

Hermannová se Štochlovou držely v prvním setu díky velké bojovnosti s favorizovanými Američankami krok až do stavu 15:15, pak ale úřadující světové šampionky získaly čtyřmi body v řadě rozhodující náskok.

Hned zkraje druhé sady Hughesová s Chengovou odskočily a Češky už v bouřlivé kulise nenašly sílu na zvrat. Následně se utkají ještě s Němkami Svenjou Müllerovou a Cinjou Tillmannovou a domácím párem Clémence Vieiraová, Aline Chamereauová.

"Soupeřky na centrkurtu ukázaly svoji sílu. Myslím si, že jsme jim byly docela velký soupeř. Minimálně v prvním setu, kde jsme vyškrably občas takové míče, že i sama jsem se divila, co všechno jsme ještě schopné očapat a vyběhat. Škoda, že jsem se v tom druhém setu moc nepoprala s příjmem, hodně mi to ulítávalo. Neměla jsem připravenou útočnou pozici zepředu, takže měly lépe připravenou obrannou fázi. To je určitě poučení do dalšího zápasu," uvedla Hermannová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články