Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Perušič se Schweinerem si zajistili play-off, Hermannová se Štochlovou na výhru stále čekají

I druhé představení na pláži pod Eiffelovou věží skončilo pro české beachvolejbalisty vítězně. Úřadující mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner porazili rakouskou dvojici Julian Hörl a Alexander Horst 21:18, 21:13 a zajistili si tak postup do vyřazovacích bojů. Naopak Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou si na svoji premiérovou výhru v Paříži musí ještě počkat. Němkám Svenji Müllerové a Cinje Tillmannové podlehly 0:2.

Ve vyrovnaném prvním setu Češi nejdřív za stavu 10:12 třemi body v řadě smazali manko a pak i díky chytrému Perušičovu podání získali rozhodující náskok. Druhá sada byla jednoznačnější, úřadující mistři světa šli brzy do trháku a vedení průběžně navyšovali.

Posledními soupeři Perušiče se Schweinerem ve skupině E budou v pátek Brazilci Evandro s Arthurem. Těm mohou turnajové pětky oplatit porážku z loňského "zlatého" šampionátu v Mexiku, na který se Češi naladili triumfem na turnaji v Paříži.

Do osmifinále postoupí vždy dvě dvojice a dva nejlepší třetí páry, zbývající čtyři na třetích příčkách se utkají v předkole play-off o dvě místa.

Hermannové se Štochlovou vstup do utkání vyšel, ale Němky po technickém time-outu skóre obrátily a i díky několika blokům jedné z nejvyšších hráček na okruhu Müllerové dotáhly úvodní set k vítězství. Druhá sada už byla jasnou německou záležitostí, Češky uhrály jen devět bodů. O první vítězství a šanci na postup do play-off se v pátek utkají s domácím párem Clémence Vieiraová, Aline Chamereauová.

Plážový volejbal:

Muži:
Skupina E:
Perušič, Schweiner (5-ČR) – Hörl, Horst (17-Rak.) 2:0 (18, 13),
20:00 Evandro, Arthur (8-Braz.) – Schachter, Dearing (20-Kan.).

Ženy:
Skupina C:

Müllerová, Tillmannová (10-Něm.) – Hermannová, Štochlová (22-ČR) 2:0 (17, 9), 
15:00 Hughesová, Chengová (3-USA) – Vieiraová, Chamereauová (15-Fr.).


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články